Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is waarom je zaterdag allemaal Pokémon GO-spelers in de stad ziet

Door Allan Vos 11 januari 2019

Zie jij zo nu en dan groepjes mensen met telefoons in hun handen, die lijken te kijken naar iets wat jij niet ziet? Nee, zij zijn niet gek geworden en jij ook niet, dat zijn Pokémon GO-spelers. Op Loosduinen en in het centrum bijvoorbeeld zie je ze regelmatig. En deze zaterdag (12 januari) zie je ze waarschijnlijk ook in grotere getale dan normaal, want het is Community Day. Gotta catch ‘em all!  

Pokémon GO, dat is toch die digitale game die ineens heel populair was en Kijkduin totaal overspoelde jaren terug? Klopt helemaal. Het is dan misschien niet meer zo’n bizarre rage als het toen was, er zijn nog steeds bijzonder veel spelers. En zaterdag dus nog wat meer dan normaal.

Vangen!

Zaterdag 12 januari houdt de maker van het spel, Niantic, weer een Community Day. Die dag is bedoeld om gezellig met elkaar, met vrienden, familie of spelers die je helemaal niet kent, door de stad te wandelen. En tijdens het wandelen natuurlijk toffe Pokémon te vangen.

Elke Community Day staat er een andere Pokémon in de spotlights en die wil je als speler die dag vangen. Dat kan tussen 11.00 en 02.00 uur zaterdag. In Nederland dan, want het event wordt overal gehouden, elk land op zijn eigen tijd.

Eén optie

In Den Haag wordt het spel extra bijzonder gemaakt om het uitdagender te maken voor de spelers. Maar hoe dat gebeurt, is een verrassing. Dus wil je erachter komen wat dat is, dan zit er maar één ding op: meedoen!

Meer weten over de Community Day in Den Haag? Kijk hier.

Lees ook:

René Bom gaat nog elke dag op jacht naar Pokémons

In de zomer van 2017 zaten wij met René Bom op het Plein. Lekker in het zonnetje met een bakkie koff...

Oude foto’s van Kijkduin: van John’s vishandel tot de Pokémon-rage

Kijkduin is dit jaar flink in opspraak geweest. Nog steeds is niet iedereen blij met de komst van de...

adv.