Dit is je kans! Met véél korting naar het theater in december

Aangeboden door Het Nationale Theater 24 november 2017

Cadeaustress is deze december maand echt helemaal niet nodig. Geef je lief eens een voorstelling cadeau! Bij Het Nationale Theater krijg je nu 50% korting op 5 geselecteerde voorstellingen in december. Kijk! Dat is nog eens voor Sinterklaas spelen.

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Je hebt nu de kans om de volgens voorstellingen met 50% korting te reserveren: Het spannende toneelstuk ‘Achter het Huis’ (do 14 dec), Sanne Volgels ‘Nieuwe Familie’ (do 21 dec), HNT-voorstelling ‘De Revisor’ (vr 22 t/m do 28 dec), familievoorstelling ‘De Familie van Nielie (6+)’ (vr 29 dec) of op oudjaarsavond de ‘Ouds & Nieuws Show’ (zo 31 dec). Wees er snel bij, want ze gaan hard!

Hoe bestel ik kortingskaarten?
Ga naar hnt.nl/blackfriday en voeg de voorstelling van je wens toe aan je winkelmandje. Vul vervolgens rechtsboven de actiecode ‘BlackFriday’ in. Na het kiezen van je stoelen, selecteer je het prijstype ‘Back Friday’ om gebruik te maken van het kortingstarief van 50%. En je mag gewoon meerdere kortingskaarten aanschaffen!

Klik op volgende om meer te lezen over de geselecteerde voorstellingen…

Het Nationale Theater theaters

nu gesloten14:00 - 19:00

Korte Voorhout 3, Den Haag

Bekijk meer:theaters

Toneelstuk ‘Achter het Huis’

Foto: Het Nationale Theater

‘Het dagboek van Anne Frank’ behoort al decennia tot de meest gelezen boeken ter wereld. De manier waarop zij haar gedachten en ervaringen opschreef, blijft jong en oud intrigeren. Dagelijks staan mensen in de rij om het Anne Frank Huis aan de Amsterdamse Prinsengracht, waar zij tussen 6 juli 1942 en 4 augustus 1944 haar dagboek schreef, te bezoeken. Achter het Huis is gebaseerd op haar dagboeken.

Een nieuwe bewerking van het dagboek van Anne Frank

Wat deed het leven in de benauwde omgeving van haar onderduikadres met een opgroeiend meisje? En hoe was dat voor de mensen om haar heen? Deze vragen vormden het uitgangspunt voor Achter het Huis, geschreven door Ilja Leonard Pfeijffer. Zijn benadering laat zien wat het zo dicht op elkaar samenleven, terwijl buiten de vijand rondloopt, met mensen doet. Deze opeenstapeling van emoties als angst, liefde, hoop en wanhoop wordt helaas nog steeds dagelijks ervaren in oorlogsgebieden.

‘Een voorstelling voor jong en oud over een bijzonder meisje en de mensen om haar heen.’

Recensies

”Het taalgebruik is eigentijds en onomwonden” | ”De discussies zijn bij vlagen geestig, zoals je kunt verwachten in het van postmoderne ironie en taaldrift doortrokken universum van Pfeijffer.” | ”een gedurfd standpunt van de makers”
– NRC ★★★★

”Voortdurend zitten de bewoners elkaar dwars, soms letterlijk, in slim door elkaar gemonteerde scènes.” | ”Anne van den Burg overtuigt in haar vertolking van Anne Frank als pittige, getroebleerde tiener.”
– Volkskrant ★★★

Reserveer je kaartjes op hnt.nl/blackfriday

Sanne Vogels Nieuwe Familie

Foto: Het Nationale Theater

Soms zijn er producties die gewoon gemaakt moeten worden, dit is er zo een. In de voorstelling Nieuwe familie kijken ze terug op die tijd. Hoe het voor Muayad en Amir was om plotseling in een nieuw land te zijn. En hoe het voor Sanne was om twee Syrische jongens als logees op een luchtbed in haar woonkamer te hebben.

In die periode hebben ze ontzettend veel geleerd; over elkaars cultuur, gewoontes en over eten. Ze hadden flinke discussies en zongen samen liedjes, in het Nederlands of in het Arabisch. Ze werden goede vrienden en uiteindelijk zelfs familie. Inmiddels hebben beide jongens status en een huis. Ze vertellen hun indrukwekkende verhaal en er gaat gekookt worden.

Nieuwe familie is een documentairevoorstelling over verschillen en overeenkomsten, vriendschap, liefde, onbegrip, volwassen worden, het kiezen van familie en het missen van iedereen die je kwijtraakt. Een voorstelling over het delen van verdriet, maar ook het delen van vreugde en geluk.

Reserveer je kaartjes op hnt.nl/blackfriday

 De Revisor

Foto: Het Nationale Theater

Voor deze voorstelling werden Joris Smit en Mark Rietman genomineerd voor Nederlands belangrijkste toneelprijzen.

In een middelgrote provinciestad heeft de bestuurlijke elite het prima voor elkaar: ze schuiven elkaar baantjes toe, accepteren links en rechts smeergeld, en besteden zo min mogelijk tijd aan hun publieke taken. Dan ontvangt de burgemeester het bericht van een onverwachte overheidsinspectie door een revisor. De man zou zelfs al onder een schuilnaam in de stad zijn gesignaleerd!

Hij wordt snel opgespoord en in de watten gelegd. Maar men heeft zich vergist: de vermeende revisor is een theatermaker die gebukt gaat onder grote schulden. Als hij doorkrijgt dat men hem voor een hoge functionaris houdt, grijpt hij zijn kans. Met zijn zakken vol geleend geld maakt hij zich uit de voeten: de bedrieger is bedrogen.

Waarom een bewezen succes?
Programmeur Marijtje Pronk: “De klassieker De revisor van Gogol, onder regie van Theu Boermans en waarin nagenoeg het hele ensemble van het Nationale Toneel schittert, werd in 2016 geselecteerd voor het Theaterfestival, waar jaarlijks het beste getoond wordt van het afgelopen jaar. Joris Smit en Mark Rietman werden genomineerd voor de belangrijkste toneelprijzen, respectievelijk de Louis D’Or en de Arlecchino. Het publiek van de Koninklijke Schouwburg waardeerde de voorstelling met een 8. Daarom is De revisor deze kerst nog één keer te zien, exclusief in Den Haag! Integriteitsonderzoeken, fraudegevallen en oplichterij vullen dagelijks onze kranten. We maken ons er graag en terecht boos over, maar zouden wij zelf de verleiding kunnen weerstaan als ons de kans geboden wordt op snel geld? Die vraag stelt Gogol ons met De revisor. In zijn scherpzinnige komedie blijft niemand buiten schot.”

“Boermans pakt uit met corruptiesatire.” Telegraaf

“Regisseur Theu Boermans op zijn best.” Noordhollands Dagblad

“Brandend actueel, vernuftig en geestig.” NRC Handelsblad

Reserveer je kaartjes op hnt.nl/blackfriday

De familie van Nielie (6+)

Foto: Het Nationale Theater

Het eerste deel van een spannend familie-avontuur voor iedereen vanaf 6 jaar.

Op avontuur met een nieuwe familie? Daar is ie: de Familie van Nielie!
Een splinternieuwe familie, met een nieuwe vader, een nieuwe moeder, een nieuw broertje, een nieuwe zus, een nieuwe oma, een oude hond, een nieuw varken, kortom de Familie van Nielie, die almaar groter en groter wordt.

Waar woont zo’n nieuwe familie? In een droomhuis dat ze zelf bouwen, waar van alles uit de kast komt, waar je kwijt kunt raken en op kunt duiken. Waar er plek is voor iedereen.

Maar eerst gaat de Familie van Nielie op huwelijksreis. Naar Siberië natuurlijk, daar zijn beren en ijskoude steppe. Of naar Venetië, daar wonen duizend katten en daar is het carnaval!

Reserveer je kaartjes op hnt.nl/blackfriday

Ouds & Nieuws show

Foto: Het Nationale Theater

Een manische wervelshow over alles in 2017

In een tijdperk waarin kranten deprimerend zijn en Facebook uit zijn voegen barst van het fake nieuws, is de actualiteit volgen slecht voor je humeur. Trek je terug in je eigen Lala-land en sluit je af van dat wat onbelangrijk is. Laat de duiding maar aan ons over. Want in december brengen we je het complete jaaroverzicht van 2017.

Ieder jaar weer worden de acteurs, muzikanten en schrijvers van de Ouds & Nieuws Show voor de onmogelijke taak gesteld om alle diplomatieke rellen, verkiezingsspecials en tweets van Donald Trump in één vorm te vangen. Wordt het bijtende humor, spitsvondig theater, nuchtere analyses of absurde moraliteit; we zijn er nog niet over uit. Maar hé, het jaar is ook nog niet ten einde.

De Ouds & Nieuws Show 2017 is je jaarlijkse aanbevolen hoeveelheid nieuws, gebracht door zeven jonge prutsers die er ook maar het beste van proberen te maken.

Jaaroverzichten oubollig? Niet als het aan de jonge honden van Orde van de Dag ligt. Twee muzikanten, drie acteurs, vier schrijvers en één regisseur annex spreekstalmeester zorgen voor een overrompelde mix van sketches, improvisaties, columns, gedichten, toneelscènes en verrassend goede liedjes.

Reserveer je kaartjes op hnt.nl/blackfriday

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶