Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit Scheveningse muziekfestival is niet meer gratis

Door Joyce Hoogland 12 juli 2019

Elk jaar gaan wij alle gratis festivals in Den Haag en omgeving af zoals Parkpop in het Zuiderpark, Waterpop in wateringen én Schollenpop op Scheveningen. Maar festivals moeten toch ergens van de locatie en artiesten betalen. Zo is Kaderock al een aantal jaar niet meer gratis en nu moet ook een ander festival entree gaan vragen.

“De kosten van het organiseren van een muziekfestival  zijn de laatste jaren gestegen, vooral vanwege de strengere eisen op het gebied van veiligheid en milieu”, laat de organisatie van Schollenpop weten.

Je moet betalen

De organisatie van festival Schollenpop op Scheveningen moet dit jaar voor het eerst entree vragen. Dat komt onder andere omdat ze dit jaar minder subsidie krijgen. “Daarbij is het succes van Schollenpop mede afhankelijk van de weersomstandigheden. De vorige edities zijn de weergoden Schollenpop minder gunstig gezind geweest, waardoor we minder bezoekers konden verwelkomen.”

Laagdrempelig

Gelukkig valt de entree mee en blijft het festival, dat zaterdag 3 augustus op het Zuiderstrand plaatsvindt, voor iedereen toegankelijk. Je betaalt namelijk €3,-. Ben je jonger dan 18 jaar óf ben je al voor 15.00 uur op het festivalterrein dan kun je alsnog gratis feesten.

Lees ook:

Er komt een nieuw dancefestival in Den Haag

Dit jaar is de tweede editie van Outdoor Den Haag in het Zuiderpark, op het Malieveld komt het Green...
Chuck Deely, de bekendste straat. ANP VALERIE KUYPERS

Er komt echt een Chuck Deely festival en dit is er te doen

Dat is gaaf, de bekendste Haagse straatmuzikant krijgt een eigen festival. De Haags-Amerikaanse muzi...

Fotoserie: Parkpop 2019, één van de drukst bezochte edities

Parkpop 2019 was zonovergoten. Het gratis festival was gisteren (zondag 30 juni) alweer aan haar 39s...

Meer over

Doen

adv.