Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Den Haag is heel juni Festivalstad aan Zee: lees hier wat er te doen is!

Aangeboden door Festival aan Zee 8 juni 2019

Een pianoconcert in de branding omringd door de golven, sunset concerten in strandtenten, zandsculpturen op het Lange Voorhout en de grootse muziekproductie AMADEUS met 30 koorleden, live orkest en decor door ontwerper Soldaat van Oranje in de Koninklijke Schouwburg. Onder de noemer ‘Festival aan Zee’ staan de hele maand juni de parels van de Haagse cultuur in de spotlight. Laat je verrassen door meeslepende dansvoorstellingen, betoverende optredens, lezingen, films, festivals en indrukwekkende theaterproducties. Ga naar denhaag.com/festivalaanzee voor het complete aanbod.

Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

AMADEUS – 11 t/m 22 juni Koninklijke Schouwburg Den Haag

Beeld: Koninklijke Schouwburg

Een grootse muziektheaterproductie waar sopraan Lucie Chartin, 30 koorleden en een live orkest het verhaal vertellen over misschien wel de grootste componist allertijden; Wolfgang Amadeus Mozart.  Een muzikaal talent, een visionair genie die alle bestaande maatschappelijke en artistieke grenzen overschrijdt en daarmee de belangen van de gevestigde orde bedreigt. Angst en jaloezie roept hij op, maar niemand kan ontsnappen aan zijn goddelijke muziek. Een must-see. Na afloop kun je genieten op het unieke zomerterras. Kijk voor meer details op AMADEUS.

Festival Classique – 13 t/m 23 juni Scheveningen

Beeld: Festival aan Zee

Maak kennis met klassieke muziek en laat je verrassen door voorstellingen en concerten verspreid over Scheveningen tijdens Festival Classique, betaald én gratis. Sunset concerten in strandtenten, 1001-Nacht sfeer in de Kurzaal van het Kurhaus door adembenemende videoprojecties en muziek van het Residentie Orkest samen met Nederlands-Marokkaanse zangeres Karima el Fillali en de strandopera Aida aan Zee, met meer dan 350 musici en dansers, op het Zuiderstrand maken deel uit van het programma. Maar ook het satirische muziektheaterconcert (16+) Peter R. de Wolf met acteur Frans van Deursen en een ensemble van het Nederlands Kamerorkest onder leiding van Stef Collignon en meerdere gratis optredens maken Festival Classique een toegankelijk, gevarieerd en bijzonder feest. Ga naar Festival Classique voor meer info.

Zandsculpturen – 15 juni t/m 25 augustus Lange Voorhout Den Haag

Beeld: Festival aan Zee

Vanaf 15 juni starten drie zandsculptuurkunstenaars aan hun creaties op het voorplein van Escher in het Paleis aan het Lange Voorhout. Rond het thema ‘Beeldende Kunst’ maken de zandartiesten sculpturen die wel tot drie meter hoog kunnen worden. Vanaf 22 juni zijn de volledige kunstwerken tot en met 25 augustus te bewonderen. Kijk voor meer info op de website van de zandsculpturen.

Dag in de branding aan zee – 29 juni Kijkduin

Beeld: Gerrit Schreurs

Ter hoogte van strandtent De Fuut sta je met je voeten in de vloedlijn naast een piano en beluister je een bloemlezing van Saskia Lankhoorn. In het landschapskunstwerk Het Hemels Gewelf in Kijkduin omring je je door de a capella klanken van 22 zangers. Met de opdracht hun partij naar eigen inzicht levendig te maken brengen zij Anna Korsun’s Sirene tot leven. Voor deze wereldpremière van Signale verplaatsen de koorleden zich met een megafoon in de hand naar de rand van de duinpan, zodat ze om het publiek heen komen te staan. De stem wordt op een niet-traditionele manier gebruikt, waardoor de ervaring, zittend of liggend, voor de bezoeker zeer bijzonder is. Bekijk het hele programma op Dag in de branding aan zee.

Festival aan zee

Beeld: Festival aan Zee

Naast alle aanbod presenteert ‘Festival aan Zee’ nog meer. Een Surf Film Nacht met een ode aan de schoonheid van Chili, de natuur en de fantastische golven in het Filmhuis Den Haag. Muzee Scheveningen besteedt aandacht aan onderwerpen als vervuiling door plastic, overbevissing, opwarming en verzuring van het zeewater. De Plastic Soup Surfer vertelt over de gevaren van vervuiling en Zeil brengt betoverend poppenspel voor de hele familie. Ga voor het complete juni-programma naar denhaag.com/festivalaanzee of klik op de oranje button!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Festival aan Zee. Meer over Festival aan Zee ontdekken?

Festival aan Zee vrijetijd en uitgaan

Bekijk meer:vrijetijd en uitgaan

 

Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.