Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De Parade 2019 in Den Haag: Bereikbaarheid, prijzen, tijden en meer

Door Joyce Hoogland 4 juli 2019

Het rondreizende theaterfestival De Parade komt er weer aan. Vanaf vrijdag 5 tot en met 14 juli 2019 kun je in het Westbroekpark naar heel veel voorstellingen. Daarnaast kun je natuurlijk allerlei hapjes en drankjes proeven en gewoon genieten van de bijzondere sfeer.

Er zijn maar liefst 80 theater-, dans-, en muziekvoorstellingen waarvan het merendeel speciaal voor De Parade is gemaakt. Hier vind je alle handige info over dit meerdaagse festival in Den Haag.

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Tijden

Laat we eerst eens beginnen met waar en hoe laat je ergens moet zijn. De Parade is van vrijdag 5 tot en met zondag 14 juli 2019 in het Westbroekpark.

Het theaterfestival is elke dag vanaf 14.00 uur geopend, met uitzondering van de eerste avond. Dan is De Parade pas vanaf 18.00 uur geopend. Zondag tot en met donderdag sluit het festivalterrein om 24.00 uur, op vrijdag en zaterdag om 02.00 uur. De laatste zondag sluit De Parade om 22.00 uur.

De tijden van de voorstellingen vind je op de website, en op de programmaborden in het Westbroekpark.

Prijzen

Hugo Kennis van De Worsten van Babel

Als je lekker vroeg bent, voor 15.00 uur, kun je gratis het festivalterrein op. Kom je later, dan betalen volwassenen vanaf 18 jaar €8,50 toegang, iedereen tot 17 jaar mag gratis naar binnen. De tickets voor de voorstellingen variëren van €3,- tot €10,-  kaarten kun je online en op het terrein kopen. 

Bereikbaarheid

Het festival is te vinden in het Westbroekpark. Ga je met de auto? Dan rij je richting Scheveningen. Onder andere aan de Nieuwe Duinweg en de Kapelweg zijn parkeerplaatsen. Daar geldt wel betaald parkeren. De dichtstbijzijnde parkeergarage is Scheveningen Bad Strand. Vanaf daar is het een goed kwartier lopen naar het festivalterrein.

Openbaar vervoer

Vanaf de stations Den Haag centraal en Hollands Spoor kun je met tram 9 naar het Westbroekpark. Je neemt dan de tram richting Scheveningen Noorderstrand en stapt uit bij de halte Nieuwe Duinweg. Van daar is het nog een paar minuutjes lopen naar het park.

Met de boot

Sinds een aantal jaar kun je ook met de boot naar de Parade. De Willemsvaart verzorgt elke dag Paradevaartjes. Tussen 14.00 en 18.00 uur vaart er elk uur een boot naar het festival. Opstappen kan bij de Prinsessegracht. Om 22.30, 23.30, 00.30 en 01.30 uur gaat de vaart van de Parade (Cremerbrug) terug naar de stad.

Een enkele reis kost € 4,50 en een retourtje €8,-, reserveren kan via  [email protected].

Lees ook:

Het programma van de Parade 2019 in Den Haag is bekend

Het rondreizende theaterfestival de Parade komt er weer aan. Vanaf vrijdag 5 tot en met 14 juli 2019...

Duik in de geschiedenis: 28 jaar theaterfestival De Parade

De Parade zorgt al de hele week voor veel vermaak in het Westbroekpark. Wij houden vooral van die bi...
Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.