Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De Haagse uit-agenda van maart 2019

Door Joyce Hoogland 1 maart 2019

Je merkt dat zodra het mooier weer wordt er meer evenementen zijn. Januari en februari waren rustige maanden betreft festivals en nu zijn we wel weer toe aan een uitje. Wij hebben er een paar op een rijtje gezet in onze Haagse uitagenda van maart 2019. Veel plezier!

Pagina 1/14
⟵ swipe swipe ⟶

Le Marie Marché

Le Marie Marché, geïnspireerd op de Franse Markt, is zaterdag 2 en zondag 3 maart van 11.00 tot 18.00 uur te vinden op het Plein. Je kunt er heerlijk shoppen bij de vele kraampjes. Er zijn veel Franse producten verkrijgbaar van gepeperde worst tot leuke tasjes. ook kun je er een hapje eten en genieten van muziek. 

Stoffenbeurs

Stoffenbeurs

Aan het Lange Voorhout kun je zondag 3 maart tussen 10.00 en 16.30 uur de mooiste stoffen vinden. Ook zijn er fournituren, patronen, modevakbladen en accessoires te koop. 

Art

ART Waldemar Torenstra, Thijs Römer en Frederik Brom

Waldemar Torenstra, Thijs Römer en Frederik Brom spelen de voorstelling Art in de Koninklijke Schouwburg. ‘Als Serge zijn nieuwste kunstaankoop aan zijn vrienden Mark en Ivan laat zien, reageren zij niet zoals hij verwacht. Hij is verguld van het nieuwe kunstwerk, zij verklaren hem voor gek dat hij een fortuin heeft uitgegeven aan een compleet wit schilderij met een paar witte diagonale lijnen…’

4 Maart is de voorpremière. Klik hier voor meer info.

City Pier Night Walk

City Pier Night Walk. Foto: Bart Hoogveld

Op vrijdag 8 maart is de City Pier Night walk. Een gezellige wandeling door prachtige verlichte straten van Den Haag. Ook kom je onderweg allemaal lichtkunstwerken tegen, muziek en entertainment.

De wandeltocht begint om 18.45 uur bij het Malieveld waar ook de start van de CPC die zondag is en van daar loop je naar de boulevard van Scheveningen. Dat is een tochtje van 12 kilometer.

Meewandelen kost 17 euro en studenten krijgen 2 euro korting. Daarvoor krijg je een startbewijs, looplampje en een mooi aandenken. Mocht je onderweg blaren krijgen, dan is er verzorging aanwezig. Klik hier om je aan te melden.

Binnenkort kun je meedoen aan de night walk in Den Haag

We vonden het zó jammer dat in december de light walk niet doorging en daarom zijn we nu ook zo enth...

Ronde van Zuid-Holland

Op zaterdag 9 maart wordt tussen 13.00 en 18.00 uur de ronde van Zuid-Holland gereden. Er is een tocht van 50 en één van 100 kilometer en de start is aan de Kijkduinsestraat. Na afloop van deze Haagse fietsklassieker kan je onder begeleiding van echte Haagse muziek Bourgondisch nagenieten in het Haags Wielercafé en zullen de winnaars hun prijzen in ontvangst nemen!

Meer over Ronde van Zuid-Holland
hsktrias.nl

City Pier City

City-Pier-City Den Haag. Foto ANP
City-Pier-City Den Haag. Foto ANP

Zondag 10 maart 2019 is de 45ste editie van de City Pier City loop. Voor alle lopers maar ook kijkers is hier handige informatie te vinden:

Burgemeester Pauline Krikke aan de start van de halve marathon. CPC 2018

CPC-Loop 2019: Tijden, bereikbaarheid en wegafzettingen

Op zondag 10 maart 2019 wordt de City Pier City-Loop weer gelopen. Vanaf het Malieveld rennen duizen...

World Forum 50 jaar

2004. Alicia Keys treedt op tijdens het North Sea Jazz festival in Den Haag. ANP FOTO/ROBIN UTRECHT

Op 16 maart 2019 viert World Forum haar 50 jarig bestaan en dat wordt gevierd met het festival Tijd. Onder andere Jazz op het dak, een mini-editie van North Sea Jazz festival, is een onderdeel hiervan. Lees hier meer:

Swinging! Mini-editie van North Sea Jazz festival in Den Haag

13 jaar geleden was de laatste editie van North Sea Jazz in Den Haag. Daarna verhuisde 'ons' jazzfes...

St. Patrick’s Day

St. Patricks Day Den Haag 2017. Foto Mark Vincent Grote Markt
St. Patricks Day Den Haag 2017. Foto Mark Vincent Grote Markt

Op de Grote Markt in Den Haag is zondag 17 maart 2019 de grootste St. Patrick’s day viering van Nederland. Het gratis evenement wordt uitbundig gevierd met Ierse dansgroepen, diverse live-optredens van Ierse bands, een markt met typisch Ierse producten en de beste Ierse gerechten.

Not.Your.Regular.Boy

Foto Allan Vos

Ferry de Ruiter treedt zondag 17 maart om 21.00 uur op in het Paard. De jonge muzikant brengt een mix van Maroon 5, Empire Of The Sun en Passion Pit. Maar dan anders. Poprockmashup, bubblegum indie, een gigantische strot en een dikke vette ’80’s saus.

Nieuwsgierig naar deze jongen? Lees hier verder:

Not Your Regular Boy staat binnenkort in het Paard: ‘Ali B wilde me in een jurk op het podium’

Over een maand is het zover, dan staat zanger Ferry de Ruiter alias Not Your Regular Boy samen met e...

Movies that Matter Festival

Vanaf vrijdag 22 tot en met zaterdag 30 maart 2019 is in het Haagse filmhuis en in Theater aan het Spui het Movies that Matter Festival. Dit is een internationaal film- en debatfestival met maar liefst 70 speelfilms en documentaires op het programma. Veel films zijn voor het eerst, en ook alleen op dit festival, in Nederland te zien.

Lees hier meer: moviesthatmatter.nl

De Règâhs – De Bètels & De Stenuh!

De Règâhs: De Bètels & de Stenuh. Foto Facebook

De Règâhs staan zondag 24 maart in theater De Nieuwe Regentes met een show vol nummers van The Beatles en de Stones, maar dan wel op z’n Haags.

De Règâhs brengen Haagse liedjes van The Beatles en Rolling Stones

Flamencogroep De Règâhs werd een paar jaar geleden wereldberoemd in Den Haag met het liedje: De Mèsj...

Ali B in Den Haag

Ali B. ANP KIPPA MMP MISCHA SCHOEMAKER

Vrijdag 29 maart treedt vanaf 20.15 uur Ali B op in de Koninklijke Schouwburg. In 2012 won hij met ‘Ali B geeft antwoord’ de Neerlands Hoop prijs, werd hij voor de show ‘Ali B beken(d)t’ genomineerd voor de Poelifinario en prees Matthijs van Nieuwkerk zijn laatste programma ‘Je suis Ali’ de hemel in als ‘…misschien wel de belangrijkste theatervoorstelling van het seizoen’.

Klik hier voor meer informatie.

ZandmotorRun

Zondag 31 maart 2019 rennen bikkels over het strand van Kijkduin tijdens de ZandmotorRun. De ZandmotorRun bestaat uit twee afstanden: 5 en 10 km. Het parcours van beide afstanden is volledig op het zand dat redelijk mul kan zijn. Wees dus goed in training!

Klik hier voor meer informatie.

Franse Bulldoggendag

Franse Bulldog

Dierenwinkel Avonturia organiseert zondag 31 maart 2019 een Franse Bulldoggendag vol activiteiten als een fotowedstrijd, tapasbar, gedrags-eerste hulp, voedingsadvies, aanbiedingen en nog veel meer!

Lees hier meer.

Pagina 1/14
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.