Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Club Lourdes aan Zee: 10 x waarom je naar dit toffe pop-up theater moet

Aangeboden door Zuiderstrandtheater 31 januari 2020

In de Scheveningse Lourdeskerk kun je vanaf zondag 9 februari genieten van Club Lourdes aan Zee. Een tof pop-up-theater met een afwisselend programma: comedy, circus en muziek en nog veel meer. Alleen die verscheidenheid is al een goede reden om er eens naartoe te gaan, maar we hebben er nog meer voor je!

Pagina 1/10
⟵ swipe swipe ⟶

1. Een uniek uitje

Club Lourdes aan Zee (klik hier voor het gehele programma) is een theater in een voormalige kerk, in een setting die je vroeger veel zag, maar nu bijna niet meer: de zogeheten club-setting. Je zit aan een tafeltje, met een drankje en snacks binnen handbereik. Het enige theater in Den Haag waar dat mag! Tijdens de Casa Lourdes Sessions op zaterdag 7 maart (met de multi-instrumentale muzikanten Tcha Limberger & Friends) is er zelfs een uitgebreid buffet.

2. Exclusieve voorstellingen

Club Lourdes 1 - Janus
Michael Zandl in de voorstelling Janus, met één ingrediënt: hoeden. (Beeld: Kolja Huneck)

Het programma van Club Lourdes aan Zee bestaat uit een reeks unieke voorstellingen: ze zijn nog nooit, of misschien een enkele keer eerder in Den Haag te zien geweest. Zoals Songs by the Sea en Scratch, waarbij projectkoren in korte tijd met workshops de voorstelling maken én opvoeren op verrassend hoog niveau. Ja, je leest het goed: de voorstelling wordt dan ter plekke in elkaar gezet! Het solowerk van Marlies Ruigrok is voor het eerst in Den Haag. Magie aan Zee en de voorstelling Janus (zie de foto hierboven: het is een voorstelling met één ingrediënt: hoeden) pas voor de tweede keer.

3. Link met Scheveningen

Club Lourdes 2 - Michael Varekamp
Beeld: Michael Varekamp

Paul van Vliet, Sjaak Bral en Michael Varekamp  maken een middagprogramma (genaamd Avond Aan Zee) die ook een duidelijke context hebben op Scheveningen. Het is een ode aan het programma dat Paul van Vliet, 50 (!) jaar geleden in het Kurhaus speelde. Michael Varekamp brengt een hommage aan Miles Davis, die ook heel wat jaren terug in het beroemde hotel stond.

4. Nieuw talent

Club Lourdes 3 - Marlies Ruigrok
Marlies Ruigrok. (Beeld: Emi Barendse)

Naast bekende namen krijgt nieuw talent de ruimte. In het kielzog van Sjaak Bral zijn comedytalenten Farbod Moghaddam (winnaar Leids Cabaret Festival 2018) en Fabian Franciscus (winnaar The Comedy Store) te bewonderen. Michael Zandl presenteert een echte circusthriller en zijn eerste solowerk Janus. Marlies Ruigrok speelt haar met de Entreeprijs bekroonde voorstelling ‘AZUL’ en is momenteel talent bij &C, een coachingsprogramma van Chantal Janzen.

5. Leuke extra’s

Club Lourdes 4 - 190907_ARF_113
Beeld: Arnaud Roelofsz

Bij veel voorstellingen zijn er leuke extra’s. Zo geeft songwriter Babette Zwinkels een muzikaal voorprogramma bij Magie aan Zee én is er close-up magic bij de inloop. Bij ‘Miles Davis op Scheveningen’ is er een inleiding met ‘Stories en Film’ waardoor je de ‘Prince of Darkness nog iets beter leert kennen. Een tiental kinderen van Gipsy Academy geeft een voorprogramma bij het Tcha Limberger Trio en gaat zelfs nog even samenspelen met deze grootheid!

6. Slotshow van Släpstick

Club Lourdes 5 - large_a752217c
Beeld: Jaap Reedijk

Ze tourden al door heel Europa en gaan binnenkort naar Nieuw-Zeeland, maar Släpstick (voorheen de Wëreldbänd) sluit af op Scheveningen! Ze geven een draai aan beroemde scènes van Charlie Chaplin, Buster Keaton en Laurel & Hardy. Je waant je op een kermis in 1920 waar vijf mannen verdwalen… Verbazing, ontroering, muzikaliteit en nostalgie voor jong en oud. Je komt niet meer bij van het lachen en je zou willen dat het nooit meer ophoudt. Bejubeld met vijf sterren in Volkskrant, Trouw en Theaterkrant.

7. Perfect tijdens de voorjaarsvakantie

Club Lourdes 6 - Gruffalo
Kindervoorstelling Gruffalo. (Beeld: Hans Thissen)

Veel voorstellingen vinden plaats rondom de voorjaarsvakantie. Zo kun je met kinderen van 8 jaar of ouder prima naar Släpstick en Magie aan Zee. Voor de allerkleinsten is er Gruffalo en de Kleine Zeemeerman. Of schitter zelf op het podium als podiumbeest na een workshop circus of dans. Met het hele gezin kun je ook naar de circusthriller Janus.

8. Lekker warm

Club Lourdes 7 - BN2A9297- Anne Reitsma Fotografie
Beeld: Anne Reitsma

De donkere dagen blijven nog maar hangen en het voorjaar is nog best ver weg. Met de stormachtige branding van Scheveningen vlakbij kun je een bezoek aan één van de voorstelling natuurlijk prima combineren met een strandwandeling. Om jezelf daarna te verwarmen in de tot theaterclub omgetoverde Lourdeskerk, met lampjes, lekkernijen en sfeervolle optredens.

9. Uitstekend bereikbaar

Club Lourdes 8 - _ARF5924
De Lourdeskerk. (Beeld: Arnaud Roelofsz)

De Lourdeskerk op Scheveningen is uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer en auto. Tramhalte van lijn 9 en 1 (CS en Holland Spoor) liggen direct voor de deur. Uiteraard is er ook genoeg ruimte om je fiets te stallen.

10. Georganiseerd door het meest gastvrije theater van Nederland

Club Lourdes 9 - BN2A9387- Anne Reitsma Fotografie
Beeld: Anne Reitsma

Zuiderstrandtheater werd onlangs uitgeroepen tot meest gastvrije theater van Nederland. En juist dit theater verzorgt de productie van Club Lourdes aan Zee. Je mag dus rekenen op een warm welkom, ook in de Lourdeskerk. Wil je nog meer weten over Club Lourdes? Bekijk dan hieronder het interview met cabaratier en columnist Thom Ferwerda en regie-adviseur Karel de Rooij:


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Zuiderstrandtheater. Meer over Zuiderstrandtheater ontdekken?

Zuiderstrandtheater theaters

Houtrustweg 505, Den Haag

Bekijk meer:theaters
Pagina 1/10
⟵ swipe swipe ⟶

adv.