CaDance: als je van dans houdt wil je dit zien!

Aangeboden door Korzo Theater 28 november 2018

Nederland danst! Kom van 25 januari tot en met 9 februari naar Den Haag voor hét premièrefestival van de Nederlandse dans: CaDance

Tijdens CaDance tonen onontdekte en toonaangevende dansmakers hun kunsten! Er zijn in totaal wel 11 wereldpremières en 2 Nederlandse premières in het Korzo theater en Theater a/h Spui. Het festival opent met twee nieuwe creaties van de choreografen Samir Calixto en Ryan Djojokarso.

Nieuwe dansverhalen

CaDance toont voor de 19e keer wat er in Nederlandse danslandschap afspeelt. Het festival weerspiegelt grenzeloze diversiteit en de vrijheid waarmee choreografen in deze tijd stijlen, disciplines en invalshoeken kruisen. Van een dansroute door de stad tot een voorstelling die overgaat in een heuse rave party, en van een rijk urban programma tot hedendaagse dans: het premièrefestival CaDance biedt voor elke smaak en mood nieuwe dansverhalen.

Dansroute door de stad

Een aanrader is de populaire dansroute 4×4. Dit jaar zijn vier jonge makers neergestreken in de Archipelbuurt en Willemspark, daar waar Den Haags grootste verhalenverteller Louis Couperus zijn inspiratie vond. De statige, 19e-eeuwse wijk vormt een sterk contrast met deze choreografen die midden in de samenleving van nu staan en wortels hebben in een diversiteit aan dansstijlen: modern, urban en Indiase dans. Zij brengen hun eigen persoonlijke verhaal in korte choreografieën naar monumentale gebouwen en hippe hotspots.

Urban Stories

Een van de belangrijke ontwikkelingen die CaDance 2019 toont, is de doorbraak van een tweede generatie urban dansmakers, die staat te popelen om met hun nieuwe verhalen de theaters te bestormen. Van vogueing tot hiphop en van experimental tot breakdance; met zijn veelvoud aan nieuwe stijlen is de urban dans een aanjager van innovatie in de hedendaagse dans.

Kaartjes koop je via www.cadance.nl Of bekijk de aanbieding hier!Deze bijdrage wordt je aangeboden door Korzo Theater. Meer over Korzo Theater ontdekken?

Korzo Theater

theaters

Prinsestraat 42, Den Haag

Bekijk meer:theaters

adv.