Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bungeejumpen van De Pier: Heel tof en super eng!

Door Joyce Hoogland 24 maart 2018

Ik kan het nog steeds niet geloven, maar ik ben samen met een vriendin van De Pier gesprongen. De Scheveningse Pier is heel leuk geworden met hippe eettentjes en coole attracties. Je kunt een ritje in het reuzenrad maken en voor de echte daredevils is er bungeejumpen. Blijkt die  vriendin van mij nou net zo’n daredevil te zijn. 

We zijn uitgenodigd door het communicatieteam van De Pier om in één van de attracties te gaan. Ik dacht gelijk: ‘leuk ritje in het reuzenrad!’ Een stoere vriendin, Tess, dacht daar anders over. Zij wilde gaan bungeejumpen en heeft mij overgehaald mee te gaan.

Heelllppp

Daar staan we dan, aan de voet van de uitkijktoren, aan het eind van De Pier. Mijn hart klopt elke minuut een beetje sneller en ik heb zweethanden. ‘Gaan wij echt springen?!’ Ik kan mezelf niet eens geloven. We krijgen een harnas aan, dat volgens ons natuurlijk niet strak genoeg zit. Ineens lijkt ook het bungee-elastiek veel dunner, en is het nou gaan waaien?

Ook de jonge gasten die bij Bungy Jump Holland werken, scheppen geen vertrouwen. Zij vinden het maar al te grappig om deze twee bangige meiden te plagen: “Het touw is al 35 jaar oud, beetje versleten maar dat is niet zo erg…” Ik kan alleen maar denken: ‘heeelllppp’.

‘Gaan we echt springen?!’

Ik zou nooit alleen durven te springen en gelukkig hoeft dat ook niet. Tess en ik gaan samen. En daar is dan het moment van de waarheid: We stappen in een klein geel bakje. Terwijl wij gevaarlijk op het randje staan, wordt het bakje met een kraan omhoog gehesen. Helemaal boven krijgen we de instructie dat we elkaar met één hand vast moeten houden, anders zouden we tegen elkaar aan kunnen knallen. Ik denk dat ik nog nooit iemand zo goed vast heb gehouden.

Spring

Vervolgens moeten we met onze hielen over de rand gaan staan en de reling loslaten. Dat loslaten gaat niet heel makkelijk. Ineens blijken mijn spieren tegen te werken. Mijn hand wil gewoon niet. Het is zo onnatuurlijk om op 60 meter hoogte op een smal randje te gaan staan. De instructeur geeft nog een laatste tip: “Je moet gewoon loslaten en doen alsof je in je bed valt.” Ik heb mijn hersenen uitgeschakeld. We doen een stap naar achter en laten los.

Tekst gaat verder onder de foto

Bungeejump De Pier Scheveningen. Foto leuksteplekjes.nl
Bungeejump De Pier Scheveningen. Foto leuksteplekjes.nl

Het eerste stuk heb ik mijn ogen dicht. Veel mensen hoor je over een heerlijk gevoel in hun buik. Dat heb ik niet. En vallen in bed, waar blijft dat bed dan? Het voelt vooral heel onnatuurlijk om zo in het niets te vallen. Er lijkt ook geen einde te komen aan dat elastiek. En dan is het ineens voorbij. Samen bungelen we aan het eind van het touw. Ik pak mijn vriendin heel stevig vast. De vrijheid is mij te veel. Ik wil haar eigenlijk ook niet meer loslaten. Niet veel later staan we met beide benen op de grond. Mijn eerste gedachte: ‘Het was doodeng!’

Helden

Nadat de benen niet meer trillen en het bloed weer een beetje uit mijn hoofd is gezakt, ga ik het toch wel tof vinden. Mensen noemen ons ook ineens helden. Waarom, we hebben gewoon als gekken van De Pier gesprongen. Ik vind het wel gaaf dat ik dit van mijn bucketlist kan halen (moet het er wel even opzetten), maar ik ga het echt nooit meer doen.Meer over Bungy Jump Holland ontdekken?

Bungy Jump Holland

bezienswaardigheden

Gesloten11:00 - 20:00

Strandweg 152, Den Haag

Bekijk meer:bezienswaardigheden

adv.