Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bevrijdingsdag 2020 in Den Haag: dit is de status

Door Carin van der Meij 6 april 2020

Voorlopig zijn er geen feestjes, festivals en borrels in Den Haag. Tot 1 juni zijn alle evenementen met een vergunnings- en meldplicht afgelast, dit is één van de maatregelen die door het kabinet is getroffen om het verspreiden van het coronavirus tegen te gaan. Wat betekent dit voor Bevrijdingsdag in Den Haag? 

De komende maanden zou het een gezellige bedoening zijn door evenementen als Tong Tong Fair, Invictus Games en Bon Fire Beach fest, maar vergeet ook Koningsdag en Bevrijdingsdag niet. Maar helaas, dit gaat niet door zoals gepland.

Bevrijdingsdag in Den Haag

Wat voor gevolgen heeft dit? Hoe ziet dinsdag 5 mei er in Den Haag uit? Het antwoord op die vraag geeft Robert-Jan Rueb, organisator van het Haagse Bevrijdingsfestival ons. “We hoorden de geluiden natuurlijk al door de situatie in China en Italië, maar het is gewoon klote om het Bevrijdingsfestival te moeten annuleren.”

Maanden werk

“Dit jaar was het ook nog eens een heel bijzondere editie. 75 jaar vrijheid met het startschot in Den Haag door minister president Mark Rutte. We weten dat de landelijke organisatie nog aan het kijken is naar een eventueel alternatief, maar dat doen wij zelf niet. Voor ons is het voor dit jaar over en sluiten en er gebeurt in elk geval niets op het Malieveld. Inhalen gaat ook niet. We zitten met Bevrijdingsdag aan 5 mei vast dus inhalen slaat nergens op. Het is enorm jammer van het harde werk en zeker voor de artiesten en vrijwilligers is het erg.”

Kosten

“Omdat we vrij vroeg wisten dat het festival niet door zou gaan en we de contracten daarop hebben aangepast en geholpen worden door verzekering en de gemeente hebben we als organisatie niet zo veel financiële last. Maar de artiesten en techniek enzo die krijgen het zwaar. We hebben al bij een aantal artiesten aangegeven dat ze volgend jaar weer welkom zijn.”

Dat betekent dat het Malieveld dit jaar niet vol zal staan met feestende inwoners, maar akelig stil zal zijn.

Lees ook:

mondkapje

Update: De stand van zaken rond het coronavirus in Den Haag

Het coronavirus is hét gesprek van de dag in Den Haag. De maatregelen die worden getroffen om het vi...

Bevrijdingsfestival, Koningsdag en andere evenementen die in 2020 niet doorgaan in Den Haag

Alle evenementen en samenkomsten in Den Haag worden tot 1 juni 2020 verboden, óók die met minder dan...

8 x Haagse koopwoningen met een tuin of balkon die pas net te koop staan

Niet iedere Haagse woning heeft de luxe van een tuin of balkon. En dat is flink balen wanneer je de ...

Zoutmanstraat: parkeerplekken eruit, fietsers en tram (veilig) erin

De Haagse Zoutmanstraat is bloedlink voor fietsers. Dat is niet nieuw, dat is al jaren zo. Maar er g...

adv.