Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bekijk hier het volledige programma van Sail op Scheveningen

Aangeboden door Sail op Scheveningen 12 juni 2019

Nog even tot het leukste maritieme evenement van Nederland naar de Haagse kust komt: Sail op Scheveningen. Van 20 tot 23 juni staat Scheveningen in het teken van de meest prachtige zeilschepen. Sommigen varen over heel de wereld en zijn alléén te zien bij grote internationale evenementen zoals Sail. 

Page 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Er is een hoop te beleven tijdens Sail op Scheveningen. Je kunt alle schepen die mee hebben gedaan aan de Liberty Tall Ships Reagtta gratis bekijken, aan boord gaan bij één van de grote zeilschepen en ook voor kinderen zijn er veel leuke activiteiten! Handig: bekijk de plattegrond alvast!

Kinderactiviteiten Sail op Scheveningen

De organisatie vraagt alle kinderen om hun piratenpak uit de verkleeddoos te trekken en verkleed als piraat naar Scheveningen te komen. Hoe leuk is dat? Er worden in ieder geval véél leuke activiteiten georganiseerd voor de minipiraten.

Aan wal (op de kop van de Eerste Haven op het Hollandse Heldenplein) zijn er elke dag leuke knutselactiviteiten en worden er spelletjes gespeeld. Een striptekenaar brengt zeemansverhalen in beeld op zaterdag en zondag.

Schip El Galeon | Beeld: Sail op Scheveningen

Op het schip El Galeón, gelegen tegenover het pand van de Rabobank, worden ook leuke kinderactiviteiten georganiseerd. Er wordt geknutseld en geschminkt op het Spaanse schip en als afsluiter moet er natuurlijk een lekker ijsje gegeten worden en op de foto worden gegaan met zeehelden als Michiel de Ruyter en Jack Sparrow (Pirates of the Caribbean).

Let op: op zaterdag zijn de activiteiten van het Spaanse schip alleen voor leden van de Rabobank, op zondag zijn de kinderactiviteiten voor iedereen toegankelijk. Vergeet je niet aan te melden via www.rabo.nl/denhaag/sail.

Klik door voor meer informatie

Openingsactiviteiten donderdag 20 juni

Sail op Scheveningen

Sail-In Parade: Donderdag 20 juni 09:30 – 12:30 uur

Sail op Scheveningen gaat donderdagochtend direct spectaculair van start. Voor de kust van Scheveningen verzamelen alle deelnemende Tall Ships zich om vervolgens in één grote parade de haven van Scheveningen binnen te varen. Langs de boulevard (tussen de Pier en het Noordelijk Havenhoofd) heb je het beste zicht op de grootste vlootschouw die ooit in Scheveningen is georganiseerd. Zorg er dus voor dat je een goede plek weet te bemachtigen en houd je camera in de aanslag!

Opening & Openingsconcert Marinierskapel: Donderdag 20 juni 15:30 – 18:00 uur

De officiële opening van Sail op Scheveningen vindt diezelfde middag plaats. Na het officiële gedeelte presenteert Festival Classique een concert van de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Dit Marinierskapel is een van de drie professionele harmonieorkesten van de Nederlandse krijgsmacht. De 53 muzikanten verzorgen de muziek bij staatsceremonies en militaire ceremonies. De Marinierskapel heeft een speciale klank, uitstraling en speelt verschillende soorten muziek. Een unieke kans om hen gratis te aanschouwen!

Klik door voor meer informatie

Overige activiteiten donderdag, vrijdag & zaterdag

Schip El Galeon | Beeld: Sail op Scheveningen

Open Schip: Donderdag 20 juni 14.00 – 22.30 uur, vrijdag en zaterdag 11.00 – 22.30 uur en zondag 11.00 – 14.00 uur.

Benieuwd hoe zo’n enorm schip er nu eigenlijk van binnen uit ziet? Alle schepen in de Eerste Haven en Tweede Haven zijn tijdens het evenement regelmatig geopend en gratis toegankelijk voor het publiek. Actuele openingstijden per dag, per schip zijn beschikbaar bij de info-points op het evenemententerrein en via www.sailopscheveningen.nl.

Crewparade – Vrijdag 21 juni 16:00-17:15 uur

De bemanningsleden van alle deelnemende schepen presenteren zich op vrijdagmiddag aan het publiek. Ze vertegenwoordigen vol trots hun schip en hun land in een feestelijke optocht door de haven.

Randprogrammering op de kade
Tijdens het gehele evenement is er divers entertainment op de kades. Van shantykoren tot straattheater. Van kinderactiviteiten tot piratenorkesten. Voor jong en oud en voor ieder wat wils! De volledige programmering is terug te vinden op de website: www.sailopscheveningen.nl. En uiteraard wordt ook aan de inwendige mens gedacht. De lokale horeca zorgt voor de lekkerste hapjes en drankjes! 

Dagelijkse vaararrangementen

Voor een echt onvergetelijke ervaring kun je een ticket kopen om met een Tall Ship de Noordzee op te varen. Aan boord van een traditioneel zeilschip heb je het beste uitzicht op de spectaculaire schepen van over de hele wereld en alle activiteiten op het water. Er zijn afvaarten om 11.00 uur, 14.00 uur, 17.00 uur en 20.00 uur. De laatste vaartocht wordt dagelijks afgesloten met kleinschalig vuurwerk. Tickets zijn met 10 euro korting verkrijgbaar via www.sailopscheveningen.nl/actie.

Klik door voor meer informatie

Dit wil je niet missen

Dat Sail op Scheveningen het leukste maritieme evenement van het jaar is hoeven we je niet te vertellen. Twijfel je nog? Neem dan nog eens rustig het programma door of bekijk de promotievideo. Veel plezier!

Lees ook:

Meemaken! Er komen échte piratenschepen naar Sail op Scheveningen

Heb je de film Pirates of the Caribbean gezien? Gaaf hé? Je kunt nu de Jack Sparrow in jezelf ontdek...

Gaaf! Je kunt meevaren op een bijzondere zeilboot tijdens Sail op Scheveningen

25 Unieke historische zeilschepen uit 11 landen komen deze zomer naar de haven van Scheveningen, wan...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Sail op Scheveningen. Meer over Sail op Scheveningen ontdekken?

Sail op Scheveningen

Page 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

adv.