Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Eindelijk kunnen we in Den Haag de schilderijen van Monet zien

Door Joyce Hoogland 9 oktober 2019

Droom jij ook weg bij de prachtige schilderijen van Claude Monet? Je kent vast de wereldberoemde Waterlelies, maar er zijn natuurlijk meer topstukken. Het Kunstmuseum Den Haag (voorheen Gemeentemuseum) toont binnenkort maar liefst 40 schilderijen van Monet.

Claude Monet moet een prachtige tuin hebben gehad, want hij maakte daar de mooiste schilderijen van. In Nederland hebben maar weinig mensen die mooie keurrijke schilderijen in het echt kunnen zien, want deze zijn voor het laatst tentoongesteld in 1986 en 1952. Vanaf 12 oktober zijn de Tuinen van Monet te zien in Den Haag met daarbij zelfs een groot aantal schilderijen dat nog nooit in Nederland is tentoongesteld.

Bijzondere ontdekking

Zo aan het begin van de herfst ligt je eigen tuin er misschien niet zo mooi meer bij, maar in het Kunstmuseum kun je wel de prachtige tuin van Monet bewonderen. Voor deze tentoonstelling is het schilderij Blauweregen gerestaureerd en tot grote verbazing van de restaurator zaten er onder de huidige voorstelling ook waterlelies.

Lees verder onder het schilderij

Claude Monet – Blauweregen

Info

‘Monet de tuinen van verbeelding’ is vanaf 12 oktober 2019 tot en met 2 februari 2020 te zien in het Haags Kunstmuseum (voorheen Gemeentemuseum). Tickets kosten €19,50 (tijdens deze tentoonstelling geldt er namelijk een toeslag van €3,50).

Lees ook:

Video: Wij kregen een voorproefje van deze nieuwe Haagse modetentoonstelling

In het Gemeentemuseum (dat komende week van naam wisselt naar het Kunstmuseum) opent aanstaande zate...

Schokkend! Het Haags Gemeentemuseum bestaat niet meer

Een dagje genieten van schilderkunst of mode in het Gemeentemuseum? Vergeet het maar, dat kan niet m...


Meer over Kunstmuseum Den Haag ontdekken?

Kunstmuseum Den Haag

musea

Gesloten10:00 - 17:00

Stadhouderslaan 41, Den Haag

Bekijk meer:musea

  • Wil jij een 'Nieuw in Den Haag' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Den Haag.

adv.