Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Altijd al willen schrijven? In deze Haagse cursus ontdek je de schrijver in jezelf

Aangeboden door CopyShop Den Haag 28 juli 2020

Den Haag heeft grote schrijvers voortgebracht. Denk aan Louis Couperus, Simon Carmiggelt en Yvonne Keuls. Wat recenter in het nieuws waren Hagenaars Alfred Birney en Bart, Splinter en Sebastiaan Chabot. Jij kan de volgende zijn! Met een cursus of workshop van JouwBoek Schrijfcursussen, onder begeleiding van schrijfster Dé Hogeweg, leer jij meer over de kunst van het creatief schrijven.

We appen, mailen, Twitteren en liken wat af anno 2020, maar echt schrijven doen we nauwelijks meer. Terwijl schrijven een nieuwe wereld voor je kan openen. De cursus creatief schrijven van JouwBoek Schrijfcursussen helpt je om de schrijver in jou naar boven te brengen. De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten op woensdagavonden en is een goed begin als je nog geen – of een beetje – ervaring hebt. Het enige dat je nodig hebt om mee te doen, is liefde voor taal en verhaal.

Liefde voor taal

Docent Dé Hogeweg begeleidt je tijdens de lessen. Ze doet haar best om vanaf de eerste bijeenkomst een goede sfeer te scheppen. “Ik vind het belangrijk dat deelnemers zich op hun gemak voelen”, vertelt ze. “Zodat je je vrij voelt om te schrijven en daarna je tekst aan de groep voor te lezen. Wat de mooiste momenten zijn? Dat een deelnemer iets voorleest dat door de groep mooi, geestig of ontroerend gevonden wordt. Dat is elke keer weer een wonder.”

Enthousiast

Een enthousiaste deelnemer van verschillende cursussen bij Jouwboek Schrijfcursussen is Esther Musch (53). Schrijven is haar hobby, mede dankzij de cursussen. “Ik schrijf al een aantal jaren voor mijn plezier en in de lessen heb ik veel handvatten gekregen. De inspirerende oefeningen wakkeren je fantasie aan. Je leert bovendien veel van het nabespreken met groepsgenoten. Het is fijn dat er een veilige sfeer is, want als je schrijft, stel je jezelf kwetsbaar op. Dat vind ik de kracht van Jouwboek Schrijfcursussen. Ze creëren veiligheid en het is ook nog eens gezellig.”

Esther vindt het vooral leuk om korte verhalen te schrijven. Ze start op 7 november met de cursus scenarioschrijven (drie zaterdagen) en heeft zich ook ingeschreven voor de workshop thrillerschrijven op 14 november. “Ik kan er geen genoeg van krijgen. Elke keer leer ik weer nieuwe dingen.”

Tekst gaat verder onder de foto

Deelnemers van cursussen en workshops seizoen 2019-2020 (Foto’s zijn genomen vóór coronatijd). (Collage: Dé Hogeweg)

Woorden vinden

Docent Dé verheugt zich op het nieuwe cursusseizoen. “Een cursus van acht avonden, zoals die start op 9 september, is fijn omdat de cursisten stap voor stap meegenomen worden in de beginselen van het creatief schrijven.”

Het leukste in het algemeen aan een verhaal of teksten schrijven volgens Dé? “Woorden vinden voor de ‘film’ van een gebeurtenis die jij zelf voor je ziet en die woorden zó op papier zetten dat lezers in hun hoofd hetzelfde zien, horen, proeven, ruiken of voelen.”

Naast Dé wordt er lesgegeven door docenten David Mulder (Dialogen, Poëzie) en Kevin Jolly (workshop en cursus Scenario). Het volledige aanbod met alle informatie staat op de website.

Aanmelden

Nieuwsgierig geworden naar de cursus creatief schrijven? Je kunt je nog aanmelden voor de start op woensdag 9 september. JouwBoek Schrijfcursussen is daarnaast met een informatiestand, uitgever en docent aanwezig op het indoor UIT Festival: op zondag 6 september in de Sol Le Witt foyer van de Koninklijke Schouwburg, waarvoor je je hier kunt aanmelden.

Lees ook:

Copyshop Den Haag 09 - Jeroen van der Starre met poster

Van trouwkaarten tot posters printen: dit kan CopyShop Den Haag allemaal voor je doen

We doen het nog wel, maar steeds minder thuis: printen. Terwijl het soms gewoon nodig is om iets te ...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door CopyShop Den Haag. Meer over CopyShop Den Haag ontdekken?

CopyShop Den Haag zakelijke dienstverleners

Vandaag gesloten

Carolina van Nassaustraat 329 , Den Haag

Bekijk meer:zakelijke dienstverleners

adv.