Alles wat je moet weten over St. Patrick’s Day in Den Haag

Door Joyce Hoogland 12 maart 2018

Zaterdag 17 maart kleurt de Grote Markt groen voor de nationale Ierse feestdag. Er wordt Guinness gedronken, gedanst en muziek gemaakt. Ja, die Ieren weten wel wat een goed feestje is en daarom mag jij St. Patrick’s Day niet missen. Wil je meer weten over de viering in Den Haag? Lees dan snel verder.

<< < Pagina 1 / 3 >
⟵ swipe swipe ⟶

In Den Haag is elk jaar de grootste St. Patrick’s Day viering van heel Nederland. Er komen duizenden Ieren en feestliefhebbers naar onze stad om de nationale feestdag te vieren.

Wat is St. Patrick’s Day?

Leuk he, al die groene klavertjes en kabouters? Maar wat vieren die Ieren nou op St. Patrick’s Day? Tijdens het nationale feest wordt de beschermheilige van het land, Sint-Patricius, herdacht. Mensen zeggen dat hij het christendom naar Ierland heeft gebracht. Verder gebruikte hij een klavertje als metafoor voor de heilige drie: de vader, zoon en heilige geest. Weet je gelijk waarom je met St. Patrick’s Day overal klavertjes ziet 😉 De kabouters – of wel leprechaun – komen veel voor in Ierse volksverhalen. De kabouters doen niemand kwaad maar vinden het wel leuk vervelende grapjes met je uit te halen. Verder bewaken ze de pot met goud die aan het eind van de regenboog staat.

St Patricks Day 2018. Foto Grote Markt
St Patricks Day 2018. Foto Grote Markt

Kledingtip

Groen, groen en nog eens groen. Tijdens St. Patrick’s Day kleurt alles groen. Je kan helemaal los gaan in een kostuum of wat minder heftig een groen T-shirt met een Iers biermerk dragen. Ook kun je het subtiel aanpakken door gewoon een hoedje op te zetten. Buttons, speldjes, broches en sieraden zijn erg geschikt om een outfit mee op te leuken. Bij deze winkels scoor je een leuke outfit.

St. Patricks Day Den Haag 2017. Foto Mark Vincent Grote Markt
St. Patricks Day Den Haag 2017. Foto Mark Vincent Grote Markt

Wat is er te doen in Den Haag?

Op de Grote Markt begint om 12.00 uur de viering van St. Patrick’s Day. De hele dag en avond door treden verschillende Ierse bands op. Zij spelen traditionele nummers maar ook lekkere rock ’n roll. Echt muziek waarbij je niet stil kan zitten. Ook dansoptredens mogen natuurlijk niet ontbreken. Let eens goed op het voetenwerk, want dat gaat zo snel! Verder wordt de Six Nations rugbyfinale op een groot scherm uitgezonden.

St Patricksday 2016. Foto Grote Markt
St Patricksday 2016. Foto Grote Markt
<< < Pagina 1 / 3 >
⟵ swipe swipe ⟶