Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Alles wat je moet weten over het Wintervuurwerk in Scheveningen 2019

Door Lizette Bremer 28 november 2019

Een mooier begin van de decembermaand is er niet: aanstaande zondag, 8 december 2019, is de tweede zondag van het Wintervuurwerkfestival in Scheveningen! Hier lees je alles wat je moet weten als je er heengaat, zoals de data, hoe je er komt en het weer. 

Fonkelende fonteinen, zilverwitte vuurpijlen en een spectaculair opgelichte hemel. En dat alles aan ons prachtige Scheveningse strand. Jij wilt het Wintervuurwerk aanstaande zondag 1 december toch ook live meemaken? Wij in elk geval wel! Daarom hieronder alle informatie die je moet weten over het Wintervuurwerkfestival van Scheveningen 2019.

Waar en wanneer

De vuurwerkshow in de winter is op zondag 1, 8, 15 en 22 december 2019 en start om 18:00 uur op het strand van Scheveningen ter hoogte van het Kurhaus. Je kunt het vuurwerk natuurlijk ook zien vanaf de boulevard. Let op: in tegenstelling tot het Internationale Vuurwerkfestival in de zomer is er geen extra vuurwerk om 22:00 uur. Het is dus belangrijk dat je er op tijd bent!

Hoe kom je op Scheveningen

We kunnen nu al melden dat het druk gaat worden zondag: vertrek dus op tijd van huis. Het beste is om met het openbaar vervoer of de fiets te komen, want het autoverkeer gaat compleet vastzitten en de parkeergarages zijn snel vol.

Openbaar vervoer

Vanaf de stations Hollands Spoor en Den Haag Centraal kun je tram 9, 11 en bus 22 nemen, die je binnen een kwartiertje naar het strand brengen. Met tram 9 en bus 22 stap je uit bij de halte Kurhausplein. Kom je vanaf Station Hollands Spoor met tram 11, dan stap je bij de eindhalte zo de boulevard op.

Auto

Volg de borden Scheveningen Bad. Parkeren is lastig (druk) maar kan wel. Vlakbij het strand vind je deze parkeergarages: Parking Nieuwe Parklaan, Parking Kurhaus en Parking Scheveningen Strand. Ze zijn alle drie binnen tien minuten loopafstand van De Pier.

Per boot

Wil je eens wat anders? Ga dan met de boot naar het vuurwerk. De Willemsvaart vaart er naar toe. Om 17.15 vertrekt de boot bij aanlegplaats Centraal Station. Je bent dan binnen 25 minuten bij de kust. Aan boord zijn dekens en warme drank en soep. Om 19.30, 20.30 en 21.30 uur vaart de boot terug. De prijs voor deze boottocht incl. drankje en soep is 15 euro per persoon. Klik hier voor meer informatie.

Het weer

Het Wintervuurwerk is compleet afhankelijk van het weer. Aanstaande zondag 1 december gaat het in elk geval door want het ziet er rustig, maar wel een beetje nat uit. Het wordt rond 18:00 uur rond de 4 graden. Een paraplu en dikke jas zijn dus wel handig. Houd voor de andere data in december ook de weersvoorspellingen in de gaten, voor je het weet sta je er voor niets…

 

Den Haag Weer

Lees ook:

Fotoserie: Het sprookje dat Wintervuurwerk Scheveningen heet

Wat een mooi begin van de decembermaand kregen we gisteren (1 december 2019)! Het Scheveningse Winte...

De leukste kerstballen van Den Haag scoor je hier

I'm dreaming of a white...kerstbal in de vorm van een dier! Een feest voor het oog is het, als wij i...

Hier mogen van ons die Japanse miljoenen naartoe

Ja, leuk, die enorme zak geld die Den Haag gaat krijgen vanwege de verkoop van de aandelen in Eneco....

Vroegâh: Ook in Den Haag vond een enórme diamantroof plaats

Terwijl afgelopen maandag de schatkamer vol juwelen en diamanten van een Duits museum werd leeggeroo...

adv.