Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

7 x kerstmarkten in de regio die je niet wilt missen 

Door Allan Vos 13 november 2019

De winterjassen zijn van zolder en er is zelfs al een beetje nachtvorst geweest. Het is bijna tijd voor het leukste shoppingseizoen van het jaar: kerstmarktenseizoen! In Den Haag hebben we een aantal leuke kerstmarkten op de agenda staan, maar voor deze markten wil je ook wel de fiets/trein/auto pakken:

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Winterwonderland in De Lier

Foto: Ferrion

Een kerstmarkt, optredens en een levende kerststal: er wordt tijdens Winterwonderland 2019 in De Lier flink uitgepakt. Een onderdeel van het evenement is de lichtjesparade, die om 19.00 uur vanaf zwembad Vreeloo aan de Veilingweg begint. De verlichte voertuigen en wandelaars trekken vervolgens via de Kerklaan naar het centrum, om te eindigen op het plein bij de Dom.

Over de tijden van de kerstmarkt Winterwonderland wordt binnenkort meer bekend op indebuurt Westland. 

Noorse kerstmarkt in Rotterdam

Heb je altijd al eens naar een Noorse Kerstmarkt gewild? Zeker leuk, maar een vliegticket naar Noorwegen komt niet echt als geroepen in de dure decembermaand. Gelukkig beland je met de trein ook zo op een Noorse kerstmarkt. In Rotterdam organiseren ze die elk jaar een paar dagen lang, in een échte Noorse kerk. Je kunt er terecht voor verschillende Noorse producten: Noorse truien, sieraden, handwerk, kerstartikelen en lekkers om te smikkelen. Oh! En in het café kun je genieten van koffie met taart of ‘smørbrød’. Ha det gøy ofwel veel plezier!

Openingstijden:

 • Donderdag 7 november 10.00 tot en met 18.00 uur
 • Vrijdag 8 november 10.00 tot en met 18.00 uur
 • Zaterdag 9 november 10.00 tot en met 17.00 uur
 • Zondag 10 november 11.00 tot en met 17.00 uur
 • Zaterdag 16 november 10.00 tot en met 17.00 uur
 • Zondag 17 november 11.00 tot en met 17.00 uur

Meer informatie vind je hier.

Swanmarket kersteditie in Delft

Foto: Swanmarket

Een béétje shopliefhebber is bekend met het fenomeen Swan Market. Leuk nieuws voor diegenen: de bekende markt komt binnenkort maar liefst drie dagen naar het pittoreske Delft. Op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 december staat de Hippolytusbuurt en het Heilige Geestkerkhof vol gezellige kramen. En het is nog eens een kersteditie ook!

Op de Swan Market vind je onder meer kleding, kunst, sieraden, speelgoed, gadgets, interieur spullen en vintage. Kortom: genoeg te shoppen! Verder staan er foodtrucks en -kraampjes en is er voor kinderen ook van alles te doen. Je kunt er op vrijdagavond zelfs een prima pre-uitgaans-feestje van maken met je vriendinnen, want er staat ook een barretje waar je terecht kunt voor biertjes, wijntjes en andere lekkere dranken.

Openingstijden:

 • Zaterdag 14 december van 11.00 tot 19.00 uur
 • Zondag 15 december van 11.00 tot 19.00 uur

Meer informatie vind je hier.

Kerstmarkt in Trompenburg, Rotterdam

Dit is wel een hele leuk tip! De kerstmarkt in Trompenburg, Rotterdam. Daar kun je op 13, 14 en 15 december rondstruinen tussen echte Rotterdamse locals. Wel even een natte T gebruiken, want dit is een echte insidertip en of ze blij zijn met al die dagjesmensen weten wij nog zo net niet. De kerstmarkt is niet supergroot: verwacht rond de veertig kramen. Maar! Hij is wel ontzettend gezellig. En je komt sowieso thuis met leuke producten. Ze verkopen er van alles: van handgemaakte kerststallen tot handgemaakte sjaals en sieraden. En natuurlijk valt er op z’n Rotterdams ook genoeg te nassen, want ze verkopen er brood van Jordy’s, taart van Koekela, biologisch friet van de Frietfiets, erwtensoep, koffie, thee, glühwein en warme chocomel met slagroom.

Openingstijden:

 • Vrijdag 13 december van 15.00 tot en met 21.00 uur
 • Zaterdag 14 december van 10.00 tot en met 16.00 uur
 • Zondag 15 december 10.00 tot en met 16.00 uur

Meer informatie vind je hier.

Kerstmarkt Dordrecht

Wil je naar de grootste kerstmarkt van Nederland? Dan moet je in Dordrecht zijn. Er staan bijna 300 kramen voor je klaar vol met de leukste kerstcadeaus en lekkernijen. Maar er zijn ook muzikale winterterrassen op de Kerstmarkt Dordrecht. In de schaduw van het indrukwekkende Stadhuis kun je, met de zang van gospelkoren op de achtergrond, een glaasje glühwein of warme chocolademelk drinken. Aan het einde van elke dag kun je uit volle borst meezingen met moderne en klassieke kerstnummers tijdens de Christmas-sing-a-long.

Openingstijden:

 • Vrijdag 13 december van 10.00 tot en met 21.00 uur
 • Zaterdag 14 december van 10.00 tot en met 21.00 uur
 • Zondag 15 december 11.00 tot en met 18.00 uur

Hou indebuurt Dordrecht in de gaten voor meer info over deze kerstmarkt.

Magisch Dorp in Zoetermeer

De Markt in het Stadshart van Zoetermeer is van 27 tot en met 30 december omgetoverd tot een magisch dorp in kerstsferen. Je vindt er een schaatsbaan, kleine theatervoorstellingen, een draai- en zweefmolen en eettentjes met broodjes worst en warme dranken.

Magisch Zoetermeer is van vrijdag 27 tot en met maandag 30 december op de Markt in het Stadshart. Voor meer info over deze feestelijke dagen, hou je indebuurt Zoetermeer in de gaten! 

Kerstmarkt in Vlaardingen

ANP MARCEL VAN HOORN

Vrijdag 13 december en zaterdag 14 december is de Kerstmarkt in Vlaardingen: een gezellige brocante rond de Grote Kerk en in andere delen van het centrum. Als je sportief bent kun je de grote kerk zelfs beklimmen en genieten van een prachtig uitzicht over de stad. Er is een levende kerststal, muziek en natuurlijk volop glühwein en warme chocolademelk. Gezellig!

Tip: combineer deze kerstmarkt met het Winterterras. In het Oranjepark in Vlaardingen ligt vanaf 13 december Europa’s grootste ijsbaan en staat er een grote horecatent waar je lekkere hapjes kunt eten en glühwein kunt drinken. 

Openingstijden Kerstmarkt Vlaardingen:

 • Vrijdag, 13 december van 16.00 tot 22.00 uur
 • Zaterdag, 14 december van 10.00 tot 17.00 uur

Meer over de kerstmarkt in de Vlaardingen vind je binnenkort op indebuurt Vlaardingen.

Lees ook alles over kerst in ons eigen Den Haag!

Kerstcircus Den Haag

Groot Kerstcircus Den Haag 2019: Tickets, tijden en andere handige info

Op het Malieveld in Den Haag kun je nog tot en met 8 december genieten van Cirque du Soleil en daarn...

Fa la la la! De Kerst-Sing-ALong 2019 gaat toch wél door en hier bestel je kaartjes

We hebben goed nieuws! Twee dagen geleden meldden wij nog dat de jaarlijkse Kerst-Sing-ALong in het ...

4 Tuincentra met een prachtige kerstshow in 2019

De kerstshows zijn er weer! Bij veel Haagse tuincentra zijn prachtige kerstmarkten met versierde ker...

Video: De sprookjesachtige kerstafdeling van tuincentrum Ockenburgh

Het duurt nog ongeveer twee maanden voordat het écht kerst is, maar tuincentrum Ockenburgh heeft alv...
Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

adv.