Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tip: verrassend veel dieren hebben baat bij dit product

Aangeboden door Duo Protection 8 oktober 2020

Ben je bekend met de ruitersport, dan hoeven we je vast niet te vertellen dat paardenvet ideaal is als hoefvet. Wat veel mensen niet weten, is dat deze multifunctionele vetsoort ook erg geschikt is als voedingssupplement voor honden en katten. Gerrit-Jan van Enck en Simone Vlietstra begonnen Duo Protection en verkopen ambachtelijk gesmolten paardenvet dat te gebruiken is als hoef- of ledervet én als bijvoer voor je huisdier.

“Simone en ik zijn al ruim veertig jaar bekend met de werking van paardenvet. In de paardenwereld gebruiken hoefsmeden en dierenartsen het als hoefvet, omdat het de enige vetsoort is die echt wordt opgenomen door de hoef”, legt Gerrit-Jan ons uit. “Paardenvet is goed bij probleem-, scheur- en brokkelhoeven omdat er glycerine in zit; dat houdt de vochtbalans van de hoef goed. Daarnaast zit er vitamine A en D in, wat bijdraagt aan mooie, stevige hoeven.”

De stoute schoenen aangetrokken

Gerrit-Jan en Simone begonnen ruim zes jaar geleden te experimenteren met het smelten van paardenvet (buik-, manen- en huidvet) en voor de hoeven van hun eigen paard. Toen ze eenmaal de juiste samenstelling hadden ontdekt, vroeg een ruitersportzaak of ze een paar potten wilden vullen. Dat bracht Gerrit-Jan en Simone op een idee. “Thuis zeiden we tegen mekaar: zullen we de stoute schoenen aantrekken en dit product voorzichtig op de markt brengen? Zo is Duo Protection ontstaan.”

Lees verder onder de foto 

Duo Protection
Foto: Duo Protection

Vetzuren en vitamines voor je viervoeter

In 2014 bracht Duo Protection Duo hoef(vet) op de markt en twee jaar later kwamen daar Duo Dog en Duo Cat bij. Gerrit-Jan licht toe: “TNO heeft een analyserapport gemaakt waarin staat waar Duo Hoef uit bestaat. Toen onze dierenarts dat rapport onder ogen kreeg, zag hij dat het vol zat met goede stoffen voor dieren. Daarop zijn wij begonnen te testen met honden en zo is het voedingssupplement ontstaan.”

Wat maakt Duo Dog / Cat zulk geschikt bijvoer voor huisdieren? “Het product is vooral goed voor de huid, darmen en botten van honden en katten”, vertelt Gerrit-Jan. Met name dieren die last hebben van huidproblemen als eczeem, jeuk of schilfers hebben veel baat bij Duo Dog / Cat. Het product zorgt namelijk voor een gezonde huid en glanzende vacht. “Maar ook als je huisdier geen huidklachten heeft, is Duo Dog / Cat een goede toevoeging aan het dieet. Het product bevat onder meer vetzuren, vitamine A en D, glycerine, omega 3, 6 en 9 en voldoende eiwitten.”

Wetenschappelijk onderzoek onderschrijft werking Duo Protection

Je wilt natuurlijk alleen het allerbeste voor je huisdier, dus ben je vast benieuwd of er ook bewijs is voor de werking van Duo Protection. We kunnen je geruststellen: dat bewijs is er, namelijk in de vorm van een wetenschappelijk onderzoek, uitgevoerd aan de faculteit diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht.

“Voor het onderzoek, onder supervisie van dierenarts dokter Cobree, is Duo Dog op dertig honden getest. Het product had met name veel effect op hun huid. De honden hadden minder last van eczeem en jeuk, hun vacht glansde meer én ze verhaarden 60 tot 80 procent minder.” Het volledige onderzoeksrapport lees je hier.

Lees verder onder de foto 

Duo Protection
Foto: Duo Protection

Duo Leder: voor mooie lederwaren die langer meegaan

Naast Duo Hoef, Dog en Cat heeft Duo Protection ook Duo Leder uitgebracht. Dit product is bedoeld om lederwaren te beschermen en het leer te voeden. “De glycerine in het paardenvet houdt het leer vochtig, waardoor uitdrogen en scheuren worden voorkomen. Daarnaast blijft het leer soepel”, zegt Gerrit-Jan. Extra fijn: doordat Duo Leder direct intrekt, geeft het vaak niet af. Waarvoor je het zoal kunt gebruiken? “Bijvoorbeeld voor een bankstel, zadels, hoofdstellen, tuigen of schoenen”, somt Gerrit-Jan op. “Let wel: het leer kan iets donkerder worden, dus is het minder geschikt voor je mooie lakschoenen of designertas.”

Meer weten over Duo Protection? Via de oranje button onderaan dit bericht ga je direct naar de website.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Duo Protection. Meer over Duo Protection ontdekken?

Duo Protection dierenverzorging

Arkansasdreef 18, Utrecht

Bekijk meer:dierenverzorging

adv.