Vleermuis in de kinderkamer: deze enge beesten vonden Hagenaars in hun huis

Vleermuis in de Kinderkamer. Foto Dierenambulance

Halloween is net geweest, maar bij de dierenambulance wordt wel vaker gegriezeld. Ze krijgen wel eens meldingen van bijzondere (enge) beesten in huis. Zo kregen ze een melding over een vleermuis in de kinderkamer en een gigantische spin in het trappenhuis brr..

Een aantal weken geleden krijgt Dierenambulance Den Haag een melding van een dame in paniek. Ze had de schrik van haar leven gehad. Op de camera in de babykamer zag ze iets aan het plafond hangen. ‘Het is groooooooooot! En het hangt recht in beeld!’

Vleermuis

De vrouw durft de kinderkamer niet meer in en de dierenambulance vraagt of ze een foto kan sturen. Centralist Anouk kan haar ogen niet geloven: Het lijkt… het lijkt… een héle gróte vleermuis! In Nederland komen vleermuizen voor in het wild. Maar onze exemplaren zijn niet zo groot! Dus wat voor vleermuis hangt daar? Ze denkt nog even dat ze gewoon in de maling wordt genomen. Toch stuurt Anouk een chauffeur.

Gewapend met een net en een grote mand, want die vleermuis past niet in een gewoon bakje lijkt het, betreedt de chauffeur voorzichtig de kamer. Hij kijkt om zich heen en probeert de vleermuis te lokaliseren. En dan ziet hij hem.. hij houdt zijn adem in… de vleermuis, daar hangt ie! Precies voor de camera!

Lees verder onder de foto

Vleermuis rechts boven. Foto Dierenambulance

Wel 12 hele centimeters groot. De chauffeur moet hard lachen. Hij kan de kleine dwergvleermuis voorzichtig pakken en stopt hem dan toch in een klein bakje.

De kleine dwergvleermuis is waarschijnlijk per ongeluk via een raam of een kiertje naar binnen gekomen en kon zijn weg niet meer vinden naar buiten. De chauffeur rijdt naar het hospitaal en hangt het knappe diertje buiten op het terrein. Dat is vlak aan de bosrand, dus dat is een fijne plek voor het vleermuisje om lekker te gaan jagen en overleven.

Klik of swipe voor het volgende verhaal

Het verhaal van de spin

Het is ’s avonds laat als centralist Erica wordt gebeld. Twee dames in paniek vertellen dat ze een grote spin in hun trappenhuis hebben gevonden en ze durven er met geen mogelijkheid meer langs. Erica komt erachter dat het naar alle waarschijnlijkheid gewoon om een grote huisspin gaat. Deze kunnen wel 12 centimeter groot zijn met hun pootwijdte.

Het geluk voor hun is dat chauffeur Joshua net terug is op de basis en hij hoort het gesprek. Hij zegt: “Als de dames bereid zijn om de ambulancekosten te betalen, ga ik kijken.” Dat willen de dames wel, een stoere man die de spin weg haalt!

Lees verder onder de foto

Spin in een bakje. Foto Dierenambulance

Als Joshua arriveert, is de paniek nog groter, want de spin is uit het zicht verdwenen. Joshua gaat op inspectie uit en ontdekt in de hal, beneden de grote achtpotige kruiper. De dames zijn maar wat blij dat Joshua hem gevonden heeft!

Om de dames helemaal gerust te stellen neemt Joshua de spin mee. Hij brengt hem ook naar het hospitaal om uit te zetten op het terrein. Zo kan deze spin lekker gaan jagen in het bos. Onder de (vooral vrouwelijke) collega’s zijn de meningen verdeeld: had Joshua de spin niet lekker ergens anders los kunnen laten?!  We zijn niet allemaal zo dapper met die achtpotigen!

Klik of swipe voor het volgende verhaal

Het verhaal van de slang

Dit verhaal begint in augustus. De dierenambulance krijgt melding van een een slang in het Bezuidenhout. Een grote ook, die de melder de rillingen over de rug bezorgde. Maar helaas: zo snel als hij zich liet zien, kronkelt de slang weer uit het zicht.

Een paar dagen later krijgen ze weer een melding. Deze keer vanuit Marlot, uit het bos in de buurt van de korfbalvereniging. Het lukt de melder om een foto te maken. Maar in augustus is de temperatuur zo hoog, dat de slang hyperactief is en ook nu weer zo uit het zicht kronkelt, de bosjes in.

Aan de hand van de foto kunnen de medewerkers van de dierenambulance in ieder geval bekijken om wat voor slang het zou gaan: een melkslang. Er zijn namelijk ook giftige soorten die erg lijken op de melkslang, maar dan verschillen de kleuren. Probeer dus nooit zelf een slang zomaar te pakken, want bij een giftige slang kan dat heel naar aflopen. Wees altijd voorzichtig en bel altijd een professional.

En zo kwam het dat centralist Bianca afgelopen week opnieuw telefoon krijgt uit Marlot. Werklui zijn druk aan het slopen op de zolder van een woning. Bij het slopen van het plafond schrikken ze zich een hoedje: daar komt een slang naar beneden gevallen en hij verstopt zich snel weer tussen het puin. De temperaturen zijn inmiddels gedaald en dat betekent voor de slang dat hij op zoek gaat naar warmte. In dit geval bij iemand in huis. Spannend zeg. Gelukkig komt chauffeur Tycho snel ter plaatse en hij kan de slang eindelijk veilig stellen.

Lees verder onder de foto

Slang, foto Dierenambulance Den Haag

Tycho neemt de slang snel mee naar het hospitaal om een nachtje te logeren. De volgende dag kunnen ze terecht bij Reptielenzoo Serpo, de specialist in opvang voor reptielen in onze regio. Hier zit de slang veilig en krijgt hij de zorg die hij verdient. Het feit dat hij het buiten al zo lang heeft volgehouden is meer geluk dan wijsheid. Het warme weer heeft daar een rol in gespeeld. Vaak raken ze onderkoeld of raken gewond omdat ze op de weg terechtkomen. Of ze sterven door gebrek aan voedsel.

Gelukkig zien ze bij de dierenambulance zulke kronkelende kruipers niet veel. Maar als ze ze zien zijn we toch blij dat we ze kunnen helpen. Want zij kunnen er ook niks aan doen dat mensen ze vaak zo griezelig vinden!

Lees ook:

Meer in deze categorie

Dieren

Ga naar “Baasje gezocht: eenzame Kokkie verloor zijn baasje en daarna zijn beste vriendin Peppie”

Baasje gezocht: eenzame Kokkie verloor zijn baasje en daarna zijn beste vriendin Peppie

Ga naar “Nee! Het hertenkamp op de Koekamp en in het Zuiderpark moet verdwijnen”

Nee! Het hertenkamp op de Koekamp en in het Zuiderpark moet verdwijnen

Ga naar “Met dit plan worden Haagse mussen gered”

Met dit plan worden Haagse mussen gered

In onze gids

Ga naar “Aleppo Restaurant”

Aleppo Restaurant

 • Zoutmanstraat 2A
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten

Nu gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99”

Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “CALVÉ PINDAKAAS van € 9,68 voor € 4,50”

CALVÉ PINDAKAAS van € 9,68 voor € 4,50

 • Jumbo
 • Geldig t/m 7 februari 2023
Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Fleece panty € 9,99”

Fleece panty € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “TEDDY FAUTEUIL van € 119 voor € 99”

TEDDY FAUTEUIL van € 119 voor € 99

 • Xenos
 • Geldig t/m 12 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Onderhoudsmedewerker interieurbeplanting”

Onderhoudsmedewerker interieurbeplanting

 • De Klerk
 • Fulltime/Parttime

Topper

Ga naar “Redacteur/Community Manager indebuurt Den Haag”

Redacteur/Community Manager indebuurt Den Haag

 • Indebuurt Den Haag
 • Tijdelijk
Ga naar “Operator Bediencentrale Tunnels”

Operator Bediencentrale Tunnels

 • Gemeente Den Haag
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Parkpop 2023”

Parkpop 2023

 • 11 juni 2023
Ga naar “The Life I Live 2023”

The Life I Live 2023

 • Van 26 apr t/m 27 apr
Ga naar “Concert Muse”

Concert Muse

 • 7 juni 2023
Ga naar “Bevrijdingsfestival 2023”

Bevrijdingsfestival 2023

 • 5 mei 2023
Ga naar “Vlaggetjesdag 2023”

Vlaggetjesdag 2023

 • 17 juni 2023