Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Opmerkelijk: deze Haagse kat rijdt mee met tram 2

Door Joram Niese 11 september 2019

Pak je wel eens tram 2? Dan heb je vast wel eens naast kat Bowie gezeten. “Ik heb haar al zo vaak bij de remise op moeten halen dat de HTM een protocol heeft om Bowie er na één halte weer uit te laten”, aldus Bowies baasje.

Bowie is niet zomaar een kat. Bowie komt helemaal uit Wit-Rusland en dat heeft zijn sporen achtergelaten. Bowie doet namelijk graag lekker haar eigen ding, volgens haar baasje. Binnen zitten vindt ze maar niks en waarom zou je lopen als je ook lekker de tram kan pakken?

‘Bowie was naar halte Spui gereden’

Baasje Jaap vertelt: “Als ze naar buiten wil en dit kan niet, dan valt ze onze andere kat aan of krabt ze de bank kapot.” En het wordt nog erger. “Wanneer we de voordeur dichthouden springt ze weleens uit het raam van de bovenverdieping. Er is niks aan te doen, dus laten we haar maar gaan.”

Visite

Als Bowie de deur uit is blijft het niet bij een tramritje. Wat doet ze dan? Nouja, gewoon op de koffie bij de buren! ”Ze heeft zelfs een aantal vaste adresjes waar ze iedere dag langskomt om te eten, te slapen of te spelen”, vertelt Jaap. “Iedereen in de buurt kent haar. Ze gaat bij mensen thuis op de bank liggen.”

Foto: Karolina Kabacova

Jaap maakt zich soms wel zorgen: “We zijn haar weleens meer dan vijf dagen kwijt geweest. Bowie was naar halte Spui meegereden.” Gelukkig is ze later teruggevonden. Niet bij het Spui maar bij begraafplaats Eik en Duinen. Ze was dus al halverwege teruggelopen.

De capriolen van Bowie leveren nog wel iets leuks op voor haar baasje. Namelijk een vaste vermelding op Amivedi (website voor vermiste dieren) en een hoop prachtige foto’s.

Gecatnapped

Maar er gebeurt nog meer. “Bowie is een onwijs aantrekkelijke kat, ze wordt zelfs meegenomen door mensen”, vertelt Jaap. “Ze is erg aanhankelijk naar vreemden, wat voor mensen heel leuk is.” Ze vindt mensen zo leuk dat ze graag bij de tramhalte blijft liggen in de hoop nog een aaitje te krijgen.

‘Mensen claimen dat ze achter hen aangelopen is’

Helaas gaat het niet altijd goed. Soms plukken dronken mensen haar van de straat of nemen haar mee naar het Parnassiaterrein in de buurt. “Mensen claimen dat ze achter hen aangelopen is. Maar dat doet ze echt niet.”

Bowie gespot? Dit moet je doen

Goed om te weten: kom je Bowie bij Kraayenstein tegen. Maak je dan geen zorgen, ze is niet vermist. Kom je haar tegen na de Oude Haagweg? Help haar dan de tram terug te nemen 😉 En vergeet ondertussen zelf niet uit te checken, dat doet deze OV Chipkat ook niet!

Lees ook:

Wat een gekkie: slapende kat veroorzaakt een file op de A13

Katten kunnen op de meest vreemde plekken slapen. De snelweg is blijkbaar ook een lekker plekje voor...

Kattenbaasjes opgelet! Dit kan ook jouw kat overkomen

Met het warme weer zet je gemakkelijk een raampje open. Even naar de supermarkt? Vaak laat je het ra...

adv.