Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kattenbaasjes opgelet! Dit kan ook jouw kat overkomen

Door Joyce Hoogland 2 mei 2019

Met het warme weer zet je gemakkelijk een raampje open. Even naar de supermarkt? Vaak laat je het raampje dan open staan, maar met huisdieren in huis is dit heel gevaarlijk. De Haagse Dierenambulance waarschuwt katteneigenaren: ‘Kantelramen zijn levensgevaarlijk voor katten. We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken.’

Afgelopen week kwam in Loosduinen een kat klem te zitten in een kantelraam. De kat is bevrijd door de politie en naar de dierenarts gebracht. Jammer genoeg heeft ze het niet gered.

Kantelraam

Dit komt vaker voor en daarom waarschuwt de dierenambulance ons nog eens. Een kat kan ineens een drang naar buiten hebben, door een vogel te zien, een vlinder… of gewoon de opening naar buiten te hebben gevonden.

Katten nemen een sprong en glijden dan zo met hun buik naar beneden, maar komen dan vast te zitten in het smalle onderste deel van het raam. De organen raken verdrukt, de kat vecht voor zijn leven, maar dit kan hij niet winnen…. Katten overleven dit bijna nooit en het is echt een hele nare dood.

Voorkomen

Dit probleem is te voorkomen. Er zijn speciale beschermroosters, voor kantelramen, te koop. Dan kan het raam open blijven staan en kan de kat er niet meer door naar buiten.

Raam beschermrooster Zooplus

Lees ook:

Miep is moederziel alleen op straat gevonden en zoekt nu een baasje

Het Haags Dierencentrum verzorgt de opvang van thuisloze honden en katten in de regio Den Haag. Daar...

Meer over

Dieren

adv.