Help mee bij de paddenoversteek

Door Allan Vos 15 januari 2019

Zeker in de buurt van de Haagse duinen zie je vanaf half februari een hoop kikkers en padden de weg oversteken op weg naar hun voortplantingsplek. Zonder uit te kijken of via het zebrapad te lopen. Superlink natuurlijk, want dat gaat enorm vaak mis.

Om te zorgen dat er zo min mogelijk kikkers, padden en salamanders (die heb ik zelf nooit in Den Haag gezien) slachtoffer worden van het fiets- en autoverkeer wordt er door de dierenbescherming gezocht naar mensen die willen helpen de beestjes veilig de weg over te helpen.

Paddenrapers

In  Den Haag zullen tussen half februari en begin april weer vele padden, kikkers en salamanders van hun winterverblijf naar hun voortplantingsplaats trekken. Daarbij moeten ze drukke verkeerswegen over en om te voorkomen dat ze hierbij worden doodgereden zoeken ze nu paddenrapers om hen veilig naar de overkant te zetten.

Als (vrijwillig) paddenraper zal je één vaste avond van de week beschikbaar zijn in de periode van half februari tot half april. Je gaat ongeveer 3 à 4 uur per avond op pad door langs de weg of straat te lopen en de amfibieën met de hand over te zetten. Dat is vanaf 19.00 uur (begin van de schemering) tot 22.00 uur. Wil je je aanmelden of meer weten, mail dan de Dierenbescherming.

Lees ook:

Begint het gezeik nu alweer?! Gratis netten tegen meeuwen

De Meeuwenwerkgroep van Wijkberaad Bezuidenhout zoekt een diervriendelijke methode om meeuwen te ver...

Fotoserie: zo ging de verhuizing van honderden knaagdiertjes naar Den Haag

Na een hoop gedoe konden de medewerkers van 't Knagertje afgelopen vrijdag eindelijk richting Frankr...

Deze grote slungel zoekt een baasje om lekker gek mee te doen

Het Haags Dierencentrum verzorgt de opvang van thuisloze honden en katten in de regio Den Haag. Daar...

Meer over

Dieren Doen

adv.