Heeft Jojo een vriendinnetje? Er zijn twee bultruggen gespot

Door Joyce Hoogland 11 januari 2019

Onze grote vriend, bultrug Jojo, was afgelopen week lekker actief. Hij zwom heen en weer voor de kust van Scheveningen en genoot waarschijnlijk van alle lekkere visjes. En gisteren zijn er twee gespot! Zal Jojo een vriendinnetje hebben?! Love is in the water.

Sinds oktober hangt Jojo een beetje rond voor de Nederlandse kust. Hij zwemt achter de vissen aan en voelt zich hier helemaal prima. Hij heeft zelfs een hele groep volgers die een Facebookgroep hebben aangemaakt: Bultrug Scheveningen.

Twee walvissen

Op die Facebookpagina was het gisteren feest. Er zijn twee bultruggen gespot! Eén voor de Scheveningse kust en bijna tegelijkertijd één bij de kust van Bergen aan Zee, zo is te lezen op Waarneming.nl. “Gisteren is een bultrug op Scheveningen gespot en nog geen half uur later bij Bergen. Zo snel zwemmen ze ook weer niet, dus het zijn er zeker twee”, zegt John van der Graaf. “Het zou helemaal te gek zijn als beide dieren elkaar ontmoeten”.

Bultruggen zijn avontuurlijke vissen en kunnen zich goed redden in ondiepe gebieden. SOS Dolfijn maakt zich dan ook geen zorgen om deze twee gigantische walvissen, wel houden zij natuurlijk de waarnemingen in de gaten.

Ook wij houden de bultruggen in de gaten, want het zou toch prachtig zijn als ze straks samen langszwemmen!

Lees ook:

Wij gingen met spotter John op zoek naar bultrug Jojo

We waren even bang dat bultrug JoJo ervandoor was toen we een paar dagen niks meer van ‘m hoorden. M...

adv.