Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Heb jij een plekje voor lieve Liv? Want het asiel is niks voor haar

Door Joyce Hoogland 8 september 2019

Dit is Liv en zij zit in het asiel, in een kennel, en daar is ze helemaal niet voor gemaakt. Hopelijk kan ze er zo snel mogelijk weer weg. Wel naar een goede baas, want anders loopt ze straks weer op straat.

Spelen

Liv ziet er goed uit, is ongeveer 1,5 jaar oud en barst van de energie en enthousiasme. De verzorgers weten verder niets over Liv, want zij hebben haar vorige eigenaar nooit gesproken. Maar wat ze wel weten is dat Liv een hele lieve meid is, die gek is op spelen en wandelen en die smacht naar een eigen ‘home’.

Op het eerste gezicht is dat misschien niet zo moeilijk, maar we zeggen het wel eerlijk, Liv heeft twee aandachtspuntjes… Als ze zo blij is dat ze mag rennen of spelen, uit ze dat soms door hard in de begeleiders arm te happen. Ze bedoelt het goed, maar het zorgt wel voor blauwe plekken. Dit is dus iets waar ze samen met haar nieuwe baasje uit moet komen. Zo kun je op zo’n moment een speeltje aanbieden. Verder zit ze nu met drie anderen honden op een hondencursus en dat gaat al heel goed.

Verlatingsangst

Tja, dan puntje twee. Als Liv je eenmaal kent en je lief vindt, wil ze eigenlijk niet dat je nog weggaat. Ze vindt het zo verschrikkelijk om alleen achter te blijven. Dus daar moet ook wel een oplossing voor gevonden worden. Er is best al serieuze belangstelling voor Liv geweest en die mensen zijn ook met haar bezig geweest. Maar het juiste baasje is nog niet gevonden. Het is lastig, maar aan de andere kant is ze zo’n lieve meid! Ze verdient een eigen plekje.

Heb je tijd, de ruimte, wil jij met Liv aan slag gaan, met geduld en vind je het niet erg als ze zich een keertje vergis? Heb jij al een sociale, stabiele reu als maatje, zodat ze daar ook een hoop van kan leren? De verzorgers vinden dat een goede situatie om haar in te plaatsen. Dus bel dan snel voor een afspraak 070-3661806, maandag t/m zaterdag 12.30-15.30 of mail met de hondenafdeling, [email protected] en vergeet niet je telefoonnummer erbij te zetten.

Meer over

Dieren

adv.