Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tranentrekker: Na maanden vermist te zijn worden deze katten herenigd met hun baasje

Door Joyce Hoogland 21 oktober 2020

We houden van verhalen met een goede afloop, zeker wanneer het om viervoeters gaat. We gingen dus helemaal uit ons dak toen Dierenambulance Den Haag met drie goede verhalen kwam! Twee van de beestjes liepen rond in Den Haag maar kwamen van heel ver. Gelukkig slapen de katten deze koude maanden gewoon thuis in hun eigen mandje.

Uit Rotterdam

Afgelopen vrijdag heeft de dierenambulance Swiep opgehaald in Mariahoeve. Deze lieverd was vermist en woonde in Rotterdam! Hoe hij helemaal in Mariahoeve terecht is gekomen, is een raadsel. Het is niet alsof Swiep dat lopend heeft afgelegd, want daar is hij te oud voor. Swiep is al 17 jaar!

In de ambulance kwam de chauffeur er al gauw achter dat Swiep vermist was, omdat zijn chip zo staat geregistreerd. Na een belletje naar de eigenaren bleek Swiep al drie weken van huis te zijn, ze waren dan ook dolgelukkig toen ze de kat op konden halen.

Wát een avontuur zeg, zo op je oude dag! Maar gelukkig is Swiep, dankzij de chip, weer heerlijk warm thuis.

Lees verder onder de foto

Daisy is een eind gekomen

Een paar dagen later ging chaffeur Rob naar een melding. Daar kwam ineens een kat tevoorschijn. “Ja, dit is een zwervertje, die loopt hier nu al maanden en we weten niet waar ze thuis hoort’’, krijgt hij te horen.

Rob ziet een mooi, gezond katje en denkt nog: ‘die zal toch wel uit de buurt komen’. Maar het kan geen kwaad om even de chip uit te lezen en te checken. En verrek! Daisy woont helemaal niet in Den Haag, maar in Vianen en ze is al vier maanden vermist!

Wát een geluk. Snel pakken ze Daisy in en ze gaat mee naar het hospitaal. Haar dolgelukkige baasjes komen haar meteen halen. Ze snappen er niets van hoe ze nou in Den Haag terecht is gekomen en Daisy kan het ons niet vertellen. Ze is in ieder geval dolblij om haar baasjes weer te zien en springt gelijk naar voren om haar vrouwtje kopjes te geven.

Lees verder onder de foto

Britse Korthaar

Een dag later rijdt chauffeur Rutger naar een melding, het gaat om een kat die al de hele ochtend buiten, onder een trap zit. De man haalt de kat naar binnen en Rutger ziet al snel aan de chip dat het om Leo gaat.

Leo is al twee maanden vermist. En dolblij vrouwtje weet niet hoe snel ze met haar zoon in de auto moet springen, om Leo in haar armen te sluiten. Zodra Leo haar stem hoort, miauwt ‘ie gelijk en loopt direct op haar af. Ook Leo is helemaal gelukkig. Hij is wel wat afgevallen, maar dat zal met al die liefde wel snel weer op gewicht zijn.

Lees ook:

Een dagje op de dierenambulance in Den Haag: zes reddingen en één sterfgeval

Het grootste deel van tijd werkt Cherinda Caspers in het dierenhospitaal als dierverzorger. Zo nu en...

(video) Dit egeltje van drie weken jong is opgevangen bij de Haagse dierenambulance

Bij Dierenambulance Den Haag zijn de afgelopen weken al meerdere egeltjes binnengebracht. Deze zijn ...

Huisdier van de week Britse korthaar Deedee: ‘Ze is niet dik, maar gewoon fluffy’

Wie is er nou mooier, liever, braver en knuffelbaarder dan je eigen huisdier? Niemand toch! Vandaar ...

Meer over

Dieren

adv.