Carlos is zomaar aan een boom gebonden en nu op zoek naar een liefdevol baasje

Door Joyce Hoogland 14 april 2019

Het Haags Dierencentrum verzorgt de opvang van thuisloze honden en katten in de regio Den Haag. Daarbij gaan zij natuurlijk op zoek naar een nieuw thuis voor deze huisdieren. Wekelijks plaatsen wij een verhaal over die dieren die op zoek zijn naar een baasje.

‘Hey knapperd!’, was het eerste dat de hondenverzorgers tegen deze hond zeiden toen zij hem ‘s ochtends in de nachtopvang zagen zitten. ‘Waarom hebben ze jou aan een boom vastgebonden?’ Het is onvoorstelbaar maar het gebeurt helaas nog vaak genoeg. In het asiel weten ze dan niets over het verleden van de hond en moeten alles uitvissen voor zover dat kan.

Carlos

Om te beginnen kreeg hij de mooie naam: Carlos. Vervolgens is hij door de dierenarts nagekeken, gecastreerd en ook zijn er direct röntgenfoto’s van zijn heupen gemaakt. Zijn rechter heup ziet er goed uit, links zit beginnende HD (heupdysplasie). Maar daar is nog niets van te merken. Carlos rent en springt zonder enig probleem. Wel is het voor hem belangrijk dat hij genoeg spieren opbouwt.

Carlos werd in het asiel niet blij van de kennel, hij wilde juiste mensen om zich heen. Daarom heeft Carlos nu een plekje op het kantoor van de hondenafdeling.

Baasje

Zoals hierboven al vermeld is er dus niets bekend over het verleden van Carlos. Wij weten dus niet wat hij allemaal al heeft geleerd. Het is daarom voor Carlos van belang dat het alleen thuis zijn heel langzaam opgebouwd gaat worden. Wellicht heeft de zindelijkheid in het begin wat extra aandacht nodig. Carlos kan soms wat wisselend op andere honden reageren. De verzorgers zijn al een paar keer met hem en een andere hond gaan wandelen en dat vond hij erg gezellig.

Het dierencentrum zoekt een eigenaar die stevig in zijn/haar schoenen staat. Deze meneer kent zijn eigen krachten niet heel goed en is behoorlijk sterk. Op dit moment krijgt Carlos licht verteerbaar voer i.v.m. diarree. Wellicht moet hij dit in het begin bij zijn nieuwe eigenaar ook nog krijgen. Mocht je dit geen probleem vinden en op zoek zijn naar een nieuw, trouw maatje, neem dan snel contact op om een afspraak te maken voor Carlos. Maandag t/m zaterdag 12.30-15.30 uur, 070-3661806.Meer over Stichting Haags Dierencentrum ontdekken?

Stichting Haags Dierencentrum

dierenopvang

Nu gesloten12:30 - 15:30

Lozerlaan 595, Den Haag

Bekijk meer:dierenopvang

Meer over

Dieren

adv.