Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Baasje gezocht: Lumaiha is gered uit Lissabon, maar zit nu ook hier in het asiel

Door Joyce Hoogland 15 september 2019

Het Haags Dierencentrum verzorgt de opvang van thuisloze honden en katten in de regio Den Haag. Daarbij gaan zij natuurlijk op zoek naar een nieuw thuis voor deze huisdieren. Wekelijks plaatsen wij een verhaal over die dieren die op zoek zijn naar een baasje.

Dit hondje heet Lumaiha, bijzondere naam he? Ze is in Lissabon geboren en belandde daar al snel helemaal alleen in het asiel. Niks moederliefde of warm nest.

Adoptie

Na een half jaar werd Lumaiha geadopteerd door een Nederlandse familie. Hartstikke fijn, maar ze had moeite met de twee kleintjes in huis. Wat kunnen die een drukte maken zeg en daar kon het hondje maar niet aan wennen.

En zo kwam Lumaiha voor de tweede keer (nu in een Nederlands) asiel terecht. Ze was zo bang en heeft zich verstopt in een hoekje van de kennel. Steeds kwamen er lieve verzorgers die haar lekkers gaven en ook met haar wilden wandelen. Uiteindelijk heeft ze zich overgegeven en kwam er een vrolijk en enthousiast meisje tevoorschijn.

Rustig thuis

Wanneer Lumaiha samen met de medewerkers van het asiel op het veld staat, rent zij vrolijk rond en spring zo op schoot. Om vervolgens weer door te dartelen en verder te spelen, want stilzitten is niet echt meer haar ding.

Het asiel is natuurlijk geen plek voor dit hondje. We hopen dan ook dat ze een rustig baasje kan vinden, zonder kinderen in huis. Een afspraak maken met de verzorgers kan van maandag t/m zaterdag 12.30-15.30 uur, 070-3661806, of [email protected]Meer over Stichting Haags Dierencentrum ontdekken?

Stichting Haags Dierencentrum

dierenopvang

Gesloten12:30 - 15:30

Lozerlaan 595, Den Haag

Bekijk meer:dierenopvang

Meer over

Dieren

adv.