Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Joyce van indebuurt gaat ons verlaten (en komt terug met een baby)

Door Joyce Hoogland 8 november 2019

Zo’n 2,5 jaar geleden ofwel 130 weken, ja zo tel je als je zwanger bent, begon ik bij indebuurt Den Haag. Al snel leerden de lezers mij kennen via de wekelijkse nieuwsbrief. Maar mijn collega’s en ik doen natuurlijk veel meer. Wij hebben in de afgelopen jaren de website kleur gegeven en jullie weten inmiddels waarvoor je bij indebuurt terecht kunt: De leukste nieuwtjes en uittips. Alleen gaat er nu wel wat veranderen bij je vertrouwde website: Ik ga met zwangerschapsverlof.

Over een maandje zet ik een nieuw Hageneesje op de wereld en pas in maart 2020 (over 16 weken) keer ik terug bij indebuurt. Maar van mijn afwezigheid merken jullie misschien niet zo veel, want er is een hele leuke vervanger: Lizette. Zij heeft zich afgelopen week al aan jullie voorgesteld en de komende tijd zit zij op mijn stoel.

Zwanger bij indebuurt

Natuurlijk ben ik hartstikke blij met de komst van een kleintje, maar het was afgelopen tijd niet ‘makkelijk’ bij indebuurt. Het begon al in in juni. Zoals elk jaar waren we bij de veiling van het eerste vaatje haring en daarna kun je allerlei lekkere gerechtjes met rauwe haring proeven en verschillende wijntjes. Superleuk, maar niet als je zwanger bent, want dan mag je dat allemaal niet. Dus daar stond ik met mijn glaasje cola.

En dan hebben we het nog niet eens over de borrels gehad.  Nee, alcoholvrij bier smaakt niet hetzelfde als gewoon bier.

Maar ik heb dankzij mijn zwangerschap wel Den Haag van een hele andere kant leren kennen. Dat begon al bij de leuke dames van Anno verloskundige aan de Vlierboomstraat en daarna ging ik op zoek naar zwangerschapskledingwinkels. Er zijn er veel te weinig van in Den Haag! En wat dacht je van allerlei leuke Haagse babycadeautjes (En ja, ik vind ze zelf allemaal leuk dus opsturen mag 😉 ).

Kleine ongemakken

Ik heb niet alleen Den Haag op een andere manier leren kennen, ook de mensen om mij heen. Want er gebeuren veel vreemde dingen als je zwanger bent. Zo kijken mensen tegenwoordig eerst naar mijn buik en dan pas naar mijn gezicht, is ook weer eens wat anders. En vrouwen die ook zwanger zijn delen ineens allemaal intieme zaken over hun onderkantje. Biologieles is er niks bij 😉

Ik verander zelf natuurlijk ook. Zo in de laatste maand begin ik toch al aardig uit te dijen met als gevolg dat ik er als een bouwvakker bij loop: zwaaiend met de armen en voeten naar buiten. En wanneer er iets op de grond valt, laat ik dat wel lekker liggen tot na de bevalling want ik kan er nu even niet bij. Daarnaast is zwangerschapsdementie echt een dingetje, vraag het maar aan mijn collega’s. Ik vergeet wekelijks mijn laptop en als ik een kopje koffie voor je haal kan het zijn dat ik met thee terugkom.

Gelukkig duurt het nog maar even en ben ik in maart weer helemaal fit en een stuk flexibeler. Ik hoop dat ik jullie dan niet ga vervelen met allemaal babynieuws, maar ik kan natuurlijk niks beloven. Alvast fijne feestdagen en tot volgend jaar!

Lees ook:

Joyce Haagse Harry

Team Indebuurt Den Haag stelt zich voor! De favoriete plekjes van Joyce Hoogland

Wat te doen op een zonnige dag in Den Haag? De beste tips komen natuurlijk van de locals. Want wie i...

10 x De leukste Haagse babycadeautjes

Wij zien heel wat zwangere vrouwen om ons heen, ligt het aan de tijd van het jaar of onze leeftijd? ...

Mommies to be opgelet: 5 x zwangerschap sporten in Den Haag

Zwanger zijn is natuurlijk een heel goed excuus om lekker lui te zijn: ofwel professioneel bankhange...

Shoppen! De leukste zwangerschapskleding in Den Haag

Hoera, je bent zwanger! De zwangerschap is een leuke, maar ook spannende tijd waar veel bij komt kij...

Meer over

Column Inwoners

adv.