Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit kun je doen als je gestolen fiets op Marktplaats staat

Door Allan Vos 2 mei 2019

Het overkomt iedereen wel eens en het is écht heel erg vervelend: Je fiets wordt gestolen. Maar stel je nou eens voor dat je die fiets vervolgens tegenkomt op een verkoopsite zoals Marktplaats. Wat moet je dan doen? Het overkwam mij en ik ging op onderzoek uit.

Of je stalen ros nu aan een hek of in een stalling staat of met het slot wagenwijd open; dat ‘ie gepikt wordt is gewoon niet tof en eerlijk. Nadat ik jarenlang op oude barrels heb gereden, was het drie maanden terug tijd voor mijn (sinds lange tijd) echte nieuwe fiets. Ik koos voor een mooie zwarte Cortina, waar half Den Haag op rijdt.

Op een zonnige vrijdag zette ik de fiets in de torenstalling naast Den Haag Centraal Station en kwam een uurtje of 3 later weer terug. Je raadt het al; fiets weg! K*t! Kan gebeuren natuurlijk en ik ben verzekerd, dus jammer maar helaas. Meteen deed ik aangifte via de politieapp en dat was dat.

‘Voor €120,- werd mijn eigen fiets aangeboden’

Tot een paar dagen na de aangifte. Ik ging op zoek naar een nieuwe tweedehands fiets op Marktplaats (in een échte nieuwe had ik geen zin meer). Ik zocht op herenfiets Cortina en zag… mijn eigen fiets! Voor €120,- werd mijn eigen fiets aangeboden. ‘Zo goed als nieuw. Bieden of stuur een berichtje voor info’ had verkoper Shandier erbij gezet.

Tekst gaat verder onder de foto.

Rechercheur

Ik heb meteen de politie gebeld om te vragen wat ik nu moest doen. De telefoniste wist het ook niet, blijkbaar komt het terugvinden van een fiets dus niet zo vaak voor. Ik word terug gebeld door een rechercheur. Spannend!

Toen ik een paar uur na mijn telefoontje nog geen antwoord had gekregen, ben ik naar het politiebureau gegaan om te vragen wat ik nu moest doen. Ik zag het namelijk al helemaal gebeuren dat mijn fiets dadelijk verkocht werd en niet aan mij. De politie aan de balie raadde mij aan zelf contact op te nemen en dan de politie te bellen als ik voor de deur van de verkoper stond. Tja, dat had ik zelf ook wel kunnen bedenken natuurlijk…

Tekst gaat verder onder de foto

Inmiddels waren we al uren verder en de fiets stond nog steeds op Marktplaats. Ik zocht contact met de verkoper door een bod te doen. Ik kon diezelfde nacht de fiets nog komen afhalen. Dat leek me nogal link, dus ik stelde voor een dag later af te spreken. Dat was goed.

Die avond nog nam de recherche contact met mij op. Die schrokken nogal van de tip die ik had gekregen om zelf voor de deur van de verkoper te gaan staan en vervolgens de politie te bellen. We spraken af om wel contact te leggen maar dat de politie het verder af zou handelen. Een geruststellende gedachte!

Het plan was gesmeed en ik zou mijn eigen fiets gewoon terugkrijgen. Geweldig. Althans, het had geweldig kunnen aflopen als de verkoper mijn fiets niet toch al verkocht had. Toen ik de volgende dag een tijd en plek wilde afspreken bleef de verkoper stil.

Lees ook:

Column: Barbara’s verbazing over straattaal ‘Huts a niffo’

Barbara Sevenstern van barbaraschrijft.nl is communicatiespecialist, schrijver en moeder van drie ki...

Kattenbaasjes opgelet! Dit kan ook jouw kat overkomen

Met het warme weer zet je gemakkelijk een raampje open. Even naar de supermarkt? Vaak laat je het ra...
René Bom op houten fiets. Foto Facebook

René Bom vindt gestolen houten fiets op Poolse verkoopsite

Twee jaar geleden werd de opvallende houten fiets van ex-nachtburgemeester René Bom gesloten. Gister...
Ivar Lingen

Politiek journalist Ivar Lingen over het Binnenhof en zijn liefde voor Den Haag

Als radiojournalist staat de 25-jarige Ivar Lingen urenlang te wachten op politici op het Binnenhof....

adv.