Winkelketen CoolCat is nu officieel failliet

Door Joyce Hoogland 20 maart 2019

Modewinkelketen CoolCat is gisteren officieel failliet verklaard. Ze draaiden al drie jaar verlies en zelfs een reorganisatie mocht niet baten. “Concurrenten als Primark, Zara en H&M zijn gewoon net iets goedkoper en hipper”, aldus een retailexpert tegen RTLZ.

De rechter heeft gisteren het faillissement uitgesproken. De webshop en de 80 winkels, waaronder twee in Den Haag, blijven voorlopig open.

Te warm weer

In 2016 en 2017 boekte CoolCat miljoenen euro’s verlies. Vorig jaar leek het beter te gaan, totdat de warme zomer eraan kwam. “vooral de zeer warme én lange zomer van 2018 en de tot dusver extreem zachte winter van 2019 hebben gezorgd voor een scherpe terugval, waardoor het bedrijf niet langer aan zijn financiële verplichtingen kon voldoen”, schrijft het bedrijf in een persbericht. De winkel hing vol met een wintercollectie die niet verkocht raakte.

De retailexpert denkt dat de ondergang van CoolCat vooral te wijten is aan concurrenten als Primark, Zara en H&M. “Die zijn gewoon net iets goedkoper en hipper”, verklaart hij. “CoolCat is voornamelijk gericht op de jongere jeugd, 12 tot 15 jaar. Dat is een te smalle doelgroep.”

Of CoolCat een doorstart gaat maken is nog niet bekend.

adv.