Zo verdien je wel héél gemakkelijk! Draag een voorzitter aan en ontvang € 50,-

Aangeboden door Stembureauleden Den Haag 7 mei 2019

De Europese Parlementsverkiezingen staan weer voor de deur! Hartstikke leuk, maar dat stemmen wordt wel lastig als er geen stembureauleden aanwezig zijn in het stemlokaal. De gemeente Den Haag is nog op zoek naar (reserve) voorzitters en (reserve) plaatsvervangend voorzitters en heeft daarom de actie ‘draag een voorzitter aan’ in het leven geroepen.

Draag een voorzitter aan!

Ben je zelf aangemeld als stembureaulid op 23 mei 2019? En ken je iemand in jouw omgeving die mee wilt helpen als (reserve) voorzitter of (reserve) plaatsvervangend voorzitter? Vraag dan aan diegene of hij of zij bij hun aanmelding je naam, 06-nummer en e-mailadres doorgeven. Je ontvangt dan 50 euro extra op je vergoeding!

Wat doet een (plaatsvervangend) voorzitter?

Als voorzitter ben je verantwoordelijk voor de gang van zaken op het stembureau. Je geeft leiding aan de andere leden van het stembureau, treedt op als dat nodig is om de rust en orde te handhaven als dat nodig is en scant de stempassen met behulp van een iPad. In de ochtend controleer je de opbouw van het stembureau. Zijn alle stembureauleden aanwezig? Vanaf 07.30 komen de eerste kiezers binnen. De voorzitter van de middag shift coördineert het tellen van de stemmen.  

[tekst gaat door onder foto]

Stembureau

De plaatsvervangend voorzitter ondersteunt de voorzitter bij zijn of haar taken. Hij/zij controleert de stempas en het identiteitsbewijs van de kiezer. De plaatsvervangend voorzitter is ook de eindverantwoordelijke bij afwezigheid van de voorzitter. Daarnaast bedient de plaatsvervangend voorzitter de iPad wanneer de voorzitter even weg is.

Er zijn twee shifts: van 06.00 tot 16:00 en van 15.30 tot het einde van de werkzaamheden.

Voor wie?

Iedereen kan zich aanmelden als (plaatsvervangend) voorzitter: jong, oud, laag- of hoogopgeleid. De gemeente is op zoek naar personen die goed leiding kunnen geven, stressbestendig zijn en goed kunnen communiceren. Je bent immers wel verantwoordelijk voor een goed verloop van de verkiezingsdag op het stembureau. Benieuwd of het wat voor jou is? Doe de QuickScan. 

Wat schuift ‘t?

Uiteraard ontvang je een vergoeding voor je werkzaamheden. Het varieert per functie en shift hoe hoog die vergoeding is. Deze bedragen kan je terugvinden op onze website. Als je iemand voordraagt als (plaatsvervangend) voorzitter krijg je €50,- bovenop je vergoeding.

Dus, waar wacht je nog op? Klik hier voor de quickscan of klik hier voor meer informatie.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Stembureauleden Den Haag. Meer over Stembureauleden Den Haag ontdekken?

Stembureauleden Den Haag gemeentediensten

Bekijk meer:gemeentediensten

Meer over

Gemeente Werken

adv.