5 x de leukste vrijwilligersklussen in Den Haag

Aangeboden door PEP Den Haag 30 januari 2019

Misschien heb je je voorgenomen in 2019 meer te focussen op wat er echt toe doet. Heb je al eens aan vrijwilligerswerk gedacht? Op vrijwel elke vierkante meter in Den Haag is vrijwilligerswerk te doen. Indebuurt ging op onderzoek uit en vond klussen waar je nooit aan zou denken!

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

Vrijwilligerswerk kan leerzaam, actief, gezellig en ontspannend zijn. Of allemaal tegelijk. Heb je weinig tijd? Vaak kun je je hobby of je sport combineren met een leuk project. Zwemmen met een maatje bijvoorbeeld, pianospelen voor ouderen of moestuinieren met mensen met een handicap. Leuk toch?

1. Toetsentalent

Foto ter illustratie. Pixabay

Wekelijks kunnen wijkbewoners gebruik maken van de computerinloop in buurtcentrum ’t Lindenkwadrant (Segbroek). Help jij ze met vragen over internet, gebruik tablet, smartphone, email, tekstverwerking, fotobewerking en meer?

2. Ambassadeur

Foto ter illustratie. Pixabay

Jazeker in Den Haag kunnen ze nog meer ambassadeurs gebruiken. Een Kinderzwerfboekambassadeur wel te verstaan. Als jij het belangrijk vindt dat kinderen lezen en als jij dit vanuit je eigen ambassade – je huis – wil aanjagen dan is dit op jouw lijf geschreven!  

3. Bloemetjes-buitenzetter

Foto ter illustratie. Pixabay

Maart is een bijzondere maand als het gaat om vrijwilligerswerk. Elk jaar is er dan NLdoet. Dat is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Op 15 en 16 maart zijn er diverse klussen in de stad. Ben je bijvoorbeeld fan van het Buitenmuseum? Zet dan dit schilderrijk stukje van Den Haag aan de Dunne Bierkade in de bloemetjes. Zaterdagmiddag 16 maart zoeken ze mensen die hun groene vingers uit de mouwen willen steken.

4. Luxe-paarden, of liever: werkpaarden

Foto ter illustratie. Pixabay

Op zaterdag 16 maart kan je de hele dag je vitamine D aanvullen bij Vereniging Jeugd en Paard (De Eendenkooi, Zuiderpark). In het kader van NLdoet zijn er allerlei reparatie-, schilder- en schoonmaakklussen te klaren. Daar ga je toch spontaan van gr(h)inniken?

5. Droomprinsen en prinsessen

Foto: Michel Heerkens

Zoek je de overtreffende trap van goed doen? Help 16 maart mee droomdekentjes maken. Je hoeft niet brei-, naai- of haakvaardig te zijn. Maar het helpt wel. Zo’n uniek dekentje maak je voor een uniek kind dat een veilige schuilplek nodig heeft. Het gaat dan om kinderen in ziekenhuizen, blijf-van-mijn-lijforganisaties, instellingen en ook kinderen thuis. Ten minste 40.000 kinderen per jaar zouden een persoonlijk Droomdekentje goed kunnen gebruiken. Dit initiatief is al goed op weg, maar ze kunnen je hulp goed gebruiken!

Er komen dagelijks nieuwe vrijwilligersklussen bij, zowel op Den Haag Doet als op NLdoet. Hou ook de Facebook site van Den Haag Doet in de gaten. Zij schrijven regelmatig over vrijwilligersklussen en kluservaringen. Wij zeggen: ga ervoor en laat de wereldverbeteraar in jezelf los!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door PEP Den Haag. Meer over PEP Den Haag ontdekken?

PEP Den Haag zakelijke dienstverleners

Nu gesloten09:00 - 17:00

Riviervismarkt 2, Den Haag

Bekijk meer:zakelijke dienstverleners
Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.