Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Van het drukke Den Haag naar een camping in Denemarken: Paula en Peter hebben het gedaan

Door Alice van der Laan 4 oktober 2019

De Haagse Paula (54) en Peter (55) liepen op vakantie in Denemarken tegen een boerderij uit de jaren ’20 aan die te koop staat. Voor ‘de lol’ gaan ze eens kijken. Diezelfde vakantie zijn ze eigenaar van de boerderij met 3,5 hectare grond inclusief eigen strand en loofbos. Oeps..

Paula werkt in 2013 parttime bij de Bijenkorf in Den Haag en Peter is uitvoerder wegenbouw waarbij werkweken van 60 uur geen uitzondering zijn. Peter komt al heel zijn leven in Scandinavië en het is dan ook een geliefd vakantieadres voor de twee. Tijdens hun laatste vakantie worden ze onverwacht verliefd op de vervallen boerderij. Paula: ”Ik stuurde mijn zus, die op dat moment een woning zocht, een bericht of ze ons huis in Nederland wilde kopen. Dat wilde ze graag en toen was alles rond.”

[Tekst gaat door onder foto]

Beeld: Nature Ferie

Impulsief

”Misschien klinkt het naïef maar deze plek voeld goed. Dus hebben we het gewoon gedaan. Peter wilde altijd al een eigen camping en het terrein was er geschikt voor”, aldus Paula. Er zijn in totaal 30 plaatsen op de camping waaronder hutjes, bungalows en een appartement. Paula en Peter hebben alles zelf gebouwd. ”We hadden bijna geen geld dus hebben we alles zelf gebouwd. Je moet wel twee rechterhanden hebben en bereid zijn hard te werken, ook als het even slecht gaat”, vertelt Peter.

Campingleven

Peter en Paula kunnen niet leven van de camping alleen. Daarom brengen ze de ochtendkrant rond en doen ze andere klusjes in de buurt zoals op het land werken. Het hoogseizoen voor de camping is tijdens de Nederlandse zomervakantie. Paula staat dan om 5:30 uur op om warme broodjes te bakken voor de gasten. De rest van de dag staat in het teken van het vermaken van de gasten, welkom heten en vaarwel zwaaien, rondleidingen geven en schoonmaken. ”We maken lange dagen maar toch is het heel relaxt en rustgevend.”

[Tekst gaat door onder foto’s]

Natuur, rust en schoonheid

Het grote verschil met het leven in Nederland is de rust volgens Paula en Peter. ”Je merkt het pas als je weg bent maar in Nederland hoor je altijd geluiden, en wordt het niet echt donker. Hier hoor je helemaal niks. We worden met zonsopgang wakker van het geluid van de badderende vogels op het strand van 350 meter verderop en ’s avonds is het hier aardedonker. Daarbij is de omgeving prachtig. We zitten midden in de natuur met naald- en loofbossen, weilanden, heide en strand. Het leven in Nederland is gewoon vermoeiender”, aldus Peter.

Gewoon doen

Of Paula en Peter ooit nog terug naar Nederland gaan? Voorlopig niet. Ze genieten van de plek die ze met hun eigen handen hebben opgebouwd. Het is zelfs zo goed gelukt dat ze door de het Britse blad Guardian zijn genoemd als 1 van de 20 plekken waar je ooit een keer geweest moet zijn. Peter: ”Als mensen hier komen zeggen ze vaak dat ze dit ook wel hadden willen doen. Mijn advies is standaard: gewoon doen. Als je altijd al iets in gedachten hebt? Gewoon doen. Elke afstand is te overbruggen.”

Benieuwd naar de camping? Neem eens een kijkje op de website.

Who’s next?

Ken jij een ondernemer met een goed verhaal? Of ben je zelf ondernemer en wil je je verhaal kwijt? Zoals Michael van cocktailbar Five Points? Dan mag je ons altijd tippen via [email protected].

Lees ook:

Lisa van Coffee and a sketchbook maakt van Den Haag een prachtige jungle

Ken je dat ene meisje in de klas, die altijd zit te tekenen? Dat is de Haagse Lisa Hartevelt. Vroege...

adv.