Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Op scoutingkamp dankzij Rabo ClubSupport: ‘Je leert elkaar nóg beter kennen’

Aangeboden door Rabo ClubSupport 11 september 2020

Clubs en verenigingen in Den Haag zorgen dat de buurt sterker en beter wordt. Het zijn de plekken waar je samenkomt, elkaar leert kennen en waar je jezelf kunt zijn. Met Rabo ClubSupport wil Rabobank in hen investeren. Scoutinggroep Van Weerden Poelman (VWP) was één van de geluksvogels die een helpende hand kreeg van de welbekende bank.

Door te investeren met kennis, netwerk en financiële middelen wil de Rabobank clubs en verenigingen in Nederland sterker en toekomstbestendig maken. Een scoutinggroep is een uitgelezen vereniging die deze hulp hard nodig hebben, zo ook Scoutinggroep Van Weerden Poelman.

Materiaal voor de kampen

Wij hebben al twee keer eerder meegedaan met de Rabo ClubSupport actie”, vertelt Tamara Zuiderwijk van Scoutinggroep VWP. “De bijdrage van de actie hebben we besteed aan materiaal die we de komende vijf tot tien jaar voor kampen kunnen gebruiken. Denk aan lampen voor buiten, kookgerei voor grote groepen. Het is een investering voor de lange termijn omdat het materiaal lang meegaat. En het draagt bij als we volgend jaar ons jubileum vieren.” 

Mooi weekendkamp

Iedereen van de club kijkt het hele jaar uit naar het zomerkamp, waarbij alle vaardigheden op het gebied van scouting aan bod komen. Tamara: “We hebben een heel mooi kamp gehad. Het is door de coronamaatregelen een weekend geworden in plaats van een week.”

Tekst gaat verder onder de foto’s

Foto: Scoutinggroep VWP
Foto: Scoutinggroep VWP
Foto: Scoutinggroep VWP
Foto: Scoutinggroep VWP

Het scoutingkamp is één van de belangrijkste evenementen van het jaar. Dit jaar was het thema ‘Space X’. 

In verband met corona werd vanuit scouting Nederland streng aangeraden om buitenactiviteiten te doen. Advies was: wees zo veel mogelijk buiten. “We hebben ons aan die regels gehouden, alles vond buiten plaats”, vertelt Tamara. “Ook bestaan we dit jaar 75 jaar. De viering daarvan hebben we door corona een jaartje opgeschoven.”

Een sterkere buurt

VWP heeft een belangrijke functie voor de buurt merkt Tamara. Kinderen leren elkaar op een leuke manier kennen via de scouting en ouders ook. Zij helpen mee met de activiteiten en ontmoeten elkaar zo. “En zo’n kamp zorgt ervoor dat je elkaar nóg beter leert kennen”, vertelt Tamara. Want ouders kunnen meehelpen met de activiteiten, en dit doen ze dan ook vaak. Tamara: “En een groepskamp is natuurlijk ideaal voor de versterking van het groepsgevoel.”

Kennis en netwerk

Scoutinggroep VWP is ook blij met de bijdrage van Rabobank op het gebied van kennis en netwerk. Dit zijn twee dingen die een club sterk en toekomstbestendig maken. Tamara: “We krijgen via de mail webinars waar we aan kunnen deelnemen. Heel interessant en waardevol, met handvatten om een vereniging succesvol te houden. Verder organiseerde Rabobank voor de coronacrisis regelmatig netwerkborrels waar ons bestuur regelmatig heen ging: heel handig!”

Er kan nog veel meer

Je leest het: door de bijdrage van Rabo ClubSupport heeft Scoutinggroep VWP het kamp kunnen realiseren, én meteen de buurt kunnen helpen. Maar met de hulp van de bank kan er nog veel meer! Denk aan het opzetten van trainingsprogramma’s voor gehandicapten, verduurzaming van het clubhuis, gezond voedsel in de kantine, het aanbieden van re-integratie cursussen…

Schrijf jouw club of vereniging in!

Denk je nu: dat wil ik ook wel voor mijn cluppie? Dat kan! De inschrijving van Rabo ClubSupport voor 2020 is geopend. Let op: om mee te doen, moet jouw stichting of club klant zijn bij de Rabobank. Via jouw lokale Rabobank ontvang je een uitnodiging. Als je eenmaal staat ingeschreven, is het zaak om zoveel mogelijk stemmen te werven. De bijdrage die je ontvangt is namelijk afhankelijk van het aantal stemmen. Dus waar wacht je nog op? Schrijf je club of vereniging hier meteen in.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Rabo ClubSupport. Meer over Rabo ClubSupport ontdekken?

Rabo ClubSupport

adv.