Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zoë van Little Green Shop: ‘Bij ons krijg je spontaan groene vingers’

Door Lizette Bremer 15 november 2019

Last van een winterdip? Huppel even binnen bij Little Green Shop aan de Prins Hendrikstraat in het bruisende Zeeheldenkwartier. Maak je interieur winterknus met hun leuke (vintage) spulletjes en hun ontelbare vrolijke plantjes. “De inheemse Kokodama loopt als een tierelier.”

Barro en Zoë van Little Green Shop

Als je Little Green Shop by Bar & Zo inloopt krijg je spontaan zin om zelf eens even lekker in de aarde te wroeten. Overal staan en hangen de meest bijzondere planten, gecombineerd met rustieke meubels in natuurlijke tinten. Alles is zo uitgestald dat het direct inspireert om je eigen huis ‘natuurlijker’ te maken.

Bewust

De eigenaren, het Haagse koppel Zoë en Barro, zijn bepaald geen groentjes: Zoë: “Vijf jaar geleden begonnen we met Bar&Zo. Een plek waar je koffie kon drinken op vintage meubels, tussen de planten.  Het horecagedeelte doen we niet meer, we focussen ons nu alleen op onze kern: planten en interieur.” De lokale producten (leuk: Haags water van Eau Eau Den Haag) van collega-ondernemers bij de entree van de winkel maken het tot een wel heel bewuste winkel. “Maar we eten nog gewoon vlees hoor!”

Betaalbaar

Naast de bijzondere planten in eigentijdse potten vind je bij Little Green Shop spulletjes voor je interieur en een kekke collectie vintage kleding. Stuk voor stuk met liefde uitgekozen. Zoë: “Ik geef van huis uit oude spullen een nieuw leven. Omdat het duurzaam is, maar vooral omdat ik hou van authentiek design. Het is een sport om van mooie betaalbare spullen iets moois te maken.”

Want groen is voor het koppel duidelijk meer dan alleen mooie planten. “Tweedehands shoppen is beter voor het milieu maar het heeft voor sommigen nog een muf imago. Juist die mensen over de streep trekken door de winkel fris en modern te maken, daar worden wij blij van en de mensen ook”, licht Zoë toe. Ze koopt alleen dingen die ze zelf mooi vindt, die dicht bij haarzelf liggen. “Het is niet zo dat ik VT Wonen op de voet volg voor trends.”

De ‘ecodjar’ is een ware hardloper: een mini ecosysteem in een glazen pot

Kokodama

Inmiddels beschikt Little Green Shop over een heuse kas, zodat de collectie planten nóg groter is. Zoë: “Barro geeft hier workshops met planten. Zo kan hij je leren hoe je een Kokodama maakt, een Japanse bindtechniek met touw, mos en aarde ter vervanging voor de pot. De plant neem je erna mee naar huis om op te hangen.” Ook leuk is de eco-djar, een mini ecosysteem in een glazen pot waarmee je meteen een uniek stukje groen in huis haalt.


Meer over Little Green Shop by Bar & Zo ontdekken?

Little Green Shop by Bar & Zo

Geopend11:00 - 17:30

Prins Hendrikstraat 103, Den Haag

Lees ook:

Den Haag uitgelicht: De leukste hotspots van Zeeheldenkwartier

Een van de meest hippe en 'upcoming' wijken in Den Haag is toch wel het Zeeheldenkwartier. Gelegen a...

Singles opgelet: In het Zeeheldenkwartier komen appartementen speciaal voor jou

Moeilijk om een huisje in het Zeeheldenkwartier te vinden? Daar komt verandering in, want aan de Tro...

 

adv.