Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wendeline van kledingwinkel Wwen: ‘Ik kom nu met een koffer vol kleding langs’

Door Allan Vos 24 maart 2020

Een van de meest kleurige winkels in de Haagse Prinsestraat is toch wel de leuke spullenwinkel Wwen van Wedeline Veldhuis. De winkel heeft veel fans, maar heeft het door de coronacrisis niet makkelijk: “Ik ben blij als ik een klant per dag heb.”

Met stoepkrijt staat aangegeven dat er maar 3 klanten de winkel van Wendeline binnen mogen en bij de kassa is met tape een streep getrokken over de vloer, zodat je op anderhalve meter van de kassa blijft. “Het is even niet anders”, zegt Wendeline. “Zo kan de winkel gelukkig gewoon open blijven.”

Conceptstore

Zo’n 18 jaar geleden opende Wendeline haar winkel met kleding, tassen, schoenen, sieraden en hebbedingen. “Eigenlijk had ik toen de eerste conceptstore van Den Haag”, zegt ze lachend. “Ik heb weinig aan het assortiment veranderd. Mensen kunnen hier terecht voor een complete outfit of leuke cadeautjes. Enig verschil is wel dat alles duurzaam is, fairtrade en bijna alles gemaakt van natuurlijke stoffen of van gerecycled materiaal.”

Klap

“Het ging tot een tijdje terug hartstikke goed. Iedereen had weer zin en lentekriebels, na de stormen van afgelopen maanden. Maar toen kwam Corona. In een dag viel het ineens helemaal stil in de winkel en verkocht ik niets. Maar nu zijn we extra actief geworden op Instagram en Facebook.

Doorgaan

Door veel online te postten trekken we nu weer klanten alleen komen ze niet allemaal meer naar de winkel. Ik stuur het op of breng het langs in Den Haag. Vanavond ga ik bijvoorbeeld met een koffer vol leuke kleding naar een vaste klant. Ik zet de koffer voor haar deur, zij past binnen en ik wacht buiten.

Het is een nieuwe manier van verkopen en deze tijd is onwerkelijk, maar maakt je wel creatief. Het is een beetje treurig om de hele dag te wachten op een klant in de winkel maar ik heb gelukkig genoeg te doen. En het geeft een goed gevoel dat zoveel trouwe fans wat van zich laten horen en iets leuks kopen om ons erdoorheen te loodsen. Het streven is om geen enkele dag meer op €0,- uit te komen en dat lukt gelukkig.


Meer over Wwen ontdekken?

Wwen speciaalzaken

Geopend10:00 - 17:30

Prinsestraat 70, Den Haag

Bekijk meer:speciaalzaken

Lees ook:

Je kledingkast opruimen: zo geef je textiel een tweede leven

De lente is begonnen, dus tijd voor de voorjaarsschoonmaak. Duik jij in je kledingkast om alles eens...

Bevrijdingsfestival, Koningsdag en andere evenementen die in 2020 niet doorgaan in Den Haag

Alle evenementen en samenkomsten in Den Haag worden tot 1 juni 2020 verboden, óók die met minder dan...

Dit is vanaf nu verboden in Den Haag en zo reageren inwoners

Veel mensen houden zich aan de maatregelen tegen het verspreiden van het coronavirus, maar lang niet...

Foto’s: Ook Haagse standbeelden zijn beschermd tegen het virus

Ook standbeelden in Den Haag geven het goede voorbeeld. Ze staan een eind bij elkaar vandaan, niet i...

adv.