Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vera en Rinus runnen al meer dan 40 jaar hun dierenshop in Duindorp

Door Allan Vos 7 februari 2020

De dierenwinkel van Vera van Ast-Brusse en Rinus van Ast zit al 40 jaar aan het Tesselseplein, maar pas sinds 20 jaar op het huidige adres. De twee zijn zelfs al langer een stel dan dat ze de winkel runnen.

“Mijn ouders hadden vroeger een dierenzaak aan de Rijswijkseweg,” vertelt Vera. “In december 1979 openden zij toen ook dierenwinkel ‘De Farm’ hier op het Tesselseplein. Ik was toen 17 en had mijn papieren om in de zaak te kunnen werken.”

Verkering

In 1985 kreeg Vera verkering met Rinus. “Rinus had toentertijd een reparatiezaak voor radio en TV maar kwam altijd helpen als er zware vracht binnenkwam. Niet veel later besloten we de winkel samen te runnen.” En dat doen ze nog steeds met veel plezier.

Papegaaien

De winkel verkocht in het begin nog heel diverse dieren. “Mijn ouders importeerden zelf papegaaien en reptielen, dus er kwam van alles voorbij. We hadden ook veel andere vogels en knaagdieren. Maar de tijden veranderen. Door de wetgeving hebben we nu alleen nog maar vissen en ook daar stoppen we aan het eind van dit jaar mee. We hebben ons in de loop der jaren helemaal toegelegd op speciale diervoeding, geneesmiddelen en verzorging. Daar is enorme vraag naar.”

Vera

In de loop der jaren is er wel meer veranderd dan het assortiment. De winkel is bijvoorbeeld pas later Vera’s Dierenshop gaan heten. “Dat kwam pas toen we vanaf de overkant van het plein naar onze huidige winkel verhuisden”, legt Vera uit. “Dat is nu 20 jaar geleden, maar gelukkig weten onze klanten ons door de jaren heen goed te vinden. Sommige mensen komen hier echt al jaren.

De tekst gaat verder na de foto.

Valkparkiet Beppie2 heeft het gezellig bij Vera en Rinus in de dierenwinkel.

Het leuke aan deze mooie buurt is de diversiteit in de winkel. We hebben ministers, maar ook mensen die wat minder te besteden hebben als klant, en iedereen komt gezellig langs voor een praatje. De winkel heeft echt een sociale functie. We zitten elke ochtend een bakkie te doen met een clubje duivenmelkers en Beppie2 en zo begint dan de dag. Gedurende de dag waaien er heel veel leuke mensen binnen.”

Beppie2

Valkparkiet Beppie2 is ook een vaste ‘werknemer’ bij Vera’s Dierenshop. Ze zorgt voor veel gezelligheid in de winkel, want daar loopt ze de hele dag gewoon lekker rond. Beppie2 is te volgen op Instagram, want ze is een onwijs populaire valkparkiet.

Liefde

De twee houden van hun vak en van elkaar. “Voorlopig gaan we lekker door want we hebben nog steeds erg veel plezier in ons vak. We zijn tevreden met wat we hebben en we zien de winkel meer als een hobby met verdiensten.”

Of de twee heimwee hebben naar een dierenwinkel met dieren antwoordt Vera: “Vroeger kon alles, we verkochten de gekste beesten, maar dat is nu dus wel anders. Maar missen doe ik het niet hoor, ik hoef nu op zondag niet meer naar de zaak om alle dieren te voeren, dat geeft ook wel wat rust” lacht ze. “Daarnaast is het ook wel goed om mensen wat bewuster te maken van de verzorging van hun dieren. Gelukkig kunnen wij ze daarin goed en eerlijk adviseren want vertrouwen en advies is voor ons het belangrijkste dat er is.”


Meer over Vera’s Dierenshop ontdekken?

Vera’s Dierenshop dierenwinkels

Gesloten08:00 - 17:30

Tesselseplein 31, Den Haag

Bekijk meer:dierenwinkels

adv.