Zó werd Floor zonder ervaring succesvol tassenontwerpster

Door Alice van der Laan 7 december 2018

Soms ontmoet je iemand, die zó enthousiast is, dat je bijna van baan zou willen switchen. Zo iemand is Floor van der Water (40 jaar), eigenaresse van LOULOU Essentiels. We spreken af in een loods vol tassen, roze muren, een heuse kas en allemaal hebbedingetjes. Zij noemen het hun kantoor. 

Het merk LOULOU Esssentiels of By LouLou is bekend geworden door de SLB lijn (smart little bag) wat voor veel vrouwen de tassenhemel op aarde is.

Van horeca- naar tassentijger

”Ik ben helemaal geen horecatijger, dus het leiden van een horecazaak was niks voor mij. Ook al vond ik het erg leuk.” Floor werkte voor haar tassensucces in de marketing/ communicatie, als bedrijfsleidster in de horeca en als eventorganisator. ”Het was het allemaal net niet.”

Floor’s leven nam een bijzondere wending toen haar vriend een zakelijke afspraak had met tassenmerk Duifhuizen. ”Zij zochten een tassenontwerpster en toen heeft mijn vriend gezegd: ja dat kan mijn vriendin wel! Lief van hem, maar ik had nog nooit iets ontworpen.”

[tekst gaat door onder foto’s]

‘Ik kan dit niet, of toch wel?’

Floor’s vriend kwam dus thuis met een gaaf zakelijk voorstel waar ze eigenlijk niks mee kon. ”Ik had de e-mail al getypt waarin ik uitlegde dat ik het aanbod af moest slaan. Toen dacht ik: ja hallo: ik ben toch zelfstandig ondernemer? Ik kan dit! Ik heb op backspace gedrukt en getypt dat het me super leuk lijkt en dat ik, ook al heb ik geen ervaring, wel graag de uitdaging aan ga.”

Ongelukje

Wat Floor wel had, was een hoop leuke ideeën voor tassen en zo ging ze het gesprek in. Dat gesprek ging goed want ze ging met twee opdrachten voor tassenontwerpen naar huis. ”Ik begon gelijk te tekenen, gelukkig kan ik dat goed en heb ik een goed technisch inzicht want kennis van Illustrator of andere programma’s had ik niet. Met mijn adem ingehouden ging ik naar de meetings en elke keer vonden ze alles goed! Ik kon het niet geloven.”

[tekst gaat door onder foto’s]

Floor voor de portomonnee-wand. Beeld: Indebuurt Den Haag

By Lou Lou

Uiteindelijk werden er meerdere tassenlijnen ontworpen door Floor en zag By Lou Lou het levenslicht. Die leuke tasjes zie je overal. Het merk is zelfstandig en behoort niet meer tot DuifHuizen. By Lou Lou heet nu LOULOU Essentiels. Het bedrijf telt 10 leuke meiden en is gevestigd in een supergezellige loods in Scheveningen.


Meer over LOULOU Essentiels ontdekken?

LOULOU Essentiels winkelen

Datheenstraat 57, Scheveningen

Bekijk meer:winkelen

adv.