Van El Salvador tot Den Haag, powervrouw Angela krijgt iedereen aan het dansen: ‘Het brengt goede energie!’

Aangeboden door Latin Soul Dance

Angela tijdens haar lessen | Foto: Latin Soul Dance
Angela tijdens haar lessen | Foto: Latin Soul Dance

Dat dansen je gelukkig maakt en mensen verbindt, weet Angela als geen ander. Na een leven vol ups & downs in El Salvador is ze nu helemaal op haar plek in Den Haag. Bij Latin Soul Dance geeft ze dance-fitnesslessen zoals Zumba (er zijn nu ook gratis buitenlessen!) én start ze met een swingende Salsa-cursus.

Eén ding is altijd hetzelfde gebleven in Angela’s leven: haar liefde voor dansen. “Ik groeide op in El Salvador tijdens de burgeroorlog”, vertelt ze. “Daar werd dans voor mij een manier om mentaal en emotioneel gezond te blijven. Wanneer ik danste, verdwenen de stress en angst even.”

Van advocaat naar dansdocent

Toch verdiende Angela niet direct haar brood met dansen. “Ik haalde mijn diploma in de rechten op de universiteit en werd moeder van twee kinderen. Ik was advocaat, maar toch bleef het kriebelen. Overal waar ik kwam, volgde ik Zumbalessen. Toen ik een aantal jaar geleden naar Nederland verhuisde, besloot ik om mijn passie om te zetten in mijn beroep. Als Zumba-instructeur gaf ik op verschillende plekken in Den Haag les en in 2019 opende ik mijn eigen studio: Latin Soul Dance.”

Lees verder onder de foto’s >

Iedereen is welkom bij Latin Soul Dance

Haar dansstudio is gespecialiseerd in Latijnse-fitnessdansstijlen zoals Zumba fitness, Salsafit en Reggaetonfit. “De lessen worden gegeven in een sfeervolle ruimte aan de Waldeck Pyrmontkade. Iedereen is welkom: welke leeftijd of dansniveau je ook hebt. Sinds kort is er ook een speciale les voor senioren: Zumba Gold. Zo kun je ook als je minder mobiel bent lekker blijven bewegen. Ik help mensen graag om hun skills te verbeteren, maar het gaat vooral om samen dansen en plezier maken. Dansen kan heel meditatief en rustgevend zijn en tegelijkertijd veel energie en positiviteit bieden. Je fysieke én mentale welzijn krijgen een boost!”

Positieve dans-community

“Al snel bleek dat de dansstudio ook een plek is die mensen van over hele wereld samenbrengt. Er dansen hier momenteel wel 25 verschillende nationaliteiten! Iedereen wordt met open armen ontvangen en de onderlinge energie werkt aanstekelijk. Het is een heel fijne en positieve community. Om die verbindende sfeer te versterken, organiseren we ook speciale evenementen en themafeesten. Er ontstaan altijd mooie vriendschappen, heel leuk om te zien.”

Begeleiding en ondersteuning

Bovendien zet Angela zich in om anderen te helpen zelf Zumba-instructeur te worden. Ze biedt begeleiding en ondersteuning aan mensen die geïnteresseerd zijn in een carrière in fitness en dansen en staat altijd klaar om een helpende hand te bieden. Haar passie en gedrevenheid hebben al veel van haar studenten geïnspireerd om zelf instructeur te worden!

Lees verder onder de foto’s >

De gratis buitenlessen zijn een groot succes!

Samen met haar Zumba-vriendin en collega Ouafa, is Angela tijdens de pandemie ook begonnen met een nieuw programma: Zumba buitenlessen. “Zo hadden mensen tijdens de lockdowns toch die broodnodige uitlaatklep. Het werd zo’n succes, dat we blijven doorgaan met de buitenlessen op Sportcampus Zuiderpark.

Tot juli 2023 kunnen we deze lessen dankzij de subsidie van CultuurSchakel zelfs gratis aanbieden, zodat ze voor iedereen toegankelijk zijn.” De perfecte gelegenheid om je aan te sluiten bij deze bruisende dansfamilie! Kijk snel op het rooster op welke zaterdagen je hier bij kunt zijn.

Nieuw: volg een Salsacursus!

“Mijn hart klopt op het ritme van de Latijns-Amerikaanse dans”, vertelt Angela verder. “Het was dan ook mijn droom om naast de dance-fitnesslessen danscursussen te gaan organiseren, en nu is het zo ver!” In 2023 start de eerste Salsa-cursus van 12 wekelijkse lessen op de maandagavond. “Samen met mijn ervaren danscollega Nelson, een Latin-instructeur uit Venezuela, ga ik de kunst van het Cubaanse Salsa-dansen overdragen!”

“Ik zie dat mijn liefde voor de dans heel aanstekelijk werkt. Je zult veel leren en je wordt ook deel van een heel gezellige dans-community.” Wil je meedoen? Schrijf je dan zo snel mogelijk in, dan kun je nog instromen. “Geen zorgen: ik maak je helemaal up to date. Laat je meevoeren door de opzwepende muziek, ontdek het plezier van dansen op Latijnse ritmes en ervaar het geluk!”

Latin Soul Dance

Waldeck Pyrmontkade 115, 2518 JR Den Haag

Nu gesloten

Meer informatie

Latin Soul Dance

Waldeck Pyrmontkade 115, 2518 JR Den Haag

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Tonya opent haar moderne interieurzaak vol design uit Oekraïne”

Tonya opent haar moderne interieurzaak vol design uit Oekraïne

Ga naar “De snackcar van Fred en Rilana bestaat 40 jaar: ‘Onze pindasaus maken we zelf van een familierecept’”

De snackcar van Fred en Rilana bestaat 40 jaar: ‘Onze pindasaus maken we zelf van een familierecept’

Ga naar “Wel eens van seahiking gehoord? ‘Het is meer dan wandelen in het water’”

Wel eens van seahiking gehoord? ‘Het is meer dan wandelen in het water’

In onze gids

Ga naar “Aleppo Restaurant”

Aleppo Restaurant

 • Zoutmanstraat 2A
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten

Nu gesloten

Agenda

Ga naar “Parkpop 2023”

Parkpop 2023

 • 11 juni 2023
Ga naar “Vlaggetjesdag 2023”

Vlaggetjesdag 2023

 • 17 juni 2023
Ga naar “Embassy festival 2023”

Embassy festival 2023

 • 3 september 2023
Ga naar “Live on the Beach 2023”

Live on the Beach 2023

 • 31 augustus 2023
Ga naar “Het grootste zomerfeest van Nederland”

Het grootste zomerfeest van Nederland

 • 2 september 2023

Aanbiedingen

Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Tena en Libresse Washable van € 19,99 voor € 10”

Tena en Libresse Washable van € 19,99 voor € 10

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 juni 2023
Ga naar “Havaianas € 14,99”

Havaianas € 14,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 juni 2023
Ga naar “AH Aubergine € 0,59”

AH Aubergine € 0,59

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 11 juni 2023
Ga naar “Alle Alpro houdbare drinks van € 2,69 voor € 2,02”

Alle Alpro houdbare drinks van € 2,69 voor € 2,02

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 11 juni 2023