Marieke verhuurt gelegenheidskleding: ‘Van ambassadeur tot glazenwasser; we helpen iedereen’
Veel Hagenaars die tussen Den Haag Centraal en Scheveningen met de tram gaan, kennen het pand waar Huijer Evening dress…
Voor authentieke Surinaamse gerechten zoals tjauwmin kip, rijst pom, roti en broodje kerrie kip kun je sinds januari terecht bij De Suri aan de Herman Costerstraat. Unique Biekram runt de zaak en de hele familie helpt haar.
Unique heeft een Surinaamse vader en een Chinees/Javaanse moeder en is in Lelydorp in Suriname geboren. Een stad die bekend staat om het goede eten. Unique leerde daar dan ook van haar vader Erik op jonge leeftijd koken. De grote barbecues waren een hoogtepunt.
Inmiddels woont een deel van de familie in Den Haag. Unique had tot voor kort een administratieve baan op Schiphol en haar vader is de eigenaar van café The Jungle aan de Zuidwal. Verder staat hij regelmatig met een kraam op foodfestivals. Iets wat zijn vader ook deed.
Lees verder onder de foto >>>
Toen het kleine pandje aan de Herman Costerstraat leeg kwam te staan wist Unique gelijk wat ze wilde; een eigen restaurant. Ze is nog jong, 22 jaar, maar echt een ochtendmens. “Ik ben niet zo van het stappen, zoals leeftijdsgenootjes. Ik sta altijd vroeg op”. Naast dat ze goed kan koken werkt ze graag met mensen. De perfecte combinatie voor het runnen van een restaurant. Gelukkig hoeft ze het niet alleen te doen.
De hele familie helpt Unique graag met het bereiken van haar droom. Vader Erik staat in de keuken van restaurant De Suri en in het weekend achter de barbecue en Unique’s moeder én stiefmoeder zorgen voor de bijgerechten zoals spekkoek, Lapis en groene en gele flensjes.
Zo tegenover de Haagse Markt heeft Unique een perfecte plek gevonden. “We kunnen alle ingrediënten vers halen en doordat dit een multiculturele wijk is zijn ook de echt Surinaamse kruiden en groenten hier te vinden”, aldus Unique. In de paar maanden dat De Suri open is heeft het afhaalrestaurant al een vaste klantenkring. “Nederlanders komen vaak voor roti en Surinamers voor de vieze patat. Van dat laatste zijn Nederlanders meestal niet zo’n fan.” Dat is een patatje met drie verschillende sausjes eroverheen. Die sauzen zoals bijvoorbeeld pinda, ketchup en sambal, laat je goed in de patat trekken zodat je vervolgens kleffe, smaakvolle frietjes hebt.
>>>
Bij De Suri kun je voor lunch en diner terecht. Voor in de middag verkopen ze niet alleen broodjes maar ook kleine porties van de maaltijden. En in het weekend staat de authentieke Surinaamse barbecue op het menu. Vader Erik staat elk weekend, in weer en wind, in de tuin achter het restaurant te grillen. “Afgelopen maand stond ik echt in een sneeuwstorm te barbecueën”, zegt Erik. Hij is van plan de tuin verder uit te breiden zodat hij grotere grills kan plaatsen en het barbecuemenu kan uitbreiden. In het weekend kun je bijvoorbeeld nasi met barbecue-bout voor 15 euro bestellen of ga je voor de mix met een barbecue-bout, bruine bonen, hartjes, maagjes en witte rijst. Dan betaal je 20 euro.
In onze gids
Nu gesloten
Populaire rubrieken