Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ondernemer Peter is nu al bezig met de Royal Christmas Fair ‘dat wordt nog een uitdaging’

Door Joyce Hoogland 3 mei 2020

Student journalistiek Lisanne van Spronsen spreekt elke week een Haagse ondernemer die tijdens de coronacrisis hard bezig is om zich staande te houden. Deze week spreekt zij Peter Boelhouwer onder andere organisator van Vlaggetjesdag en de Royal Christmas Fair. “We zijn aan het kijken of er een mogelijkheid is om het festival toch door te laten gaan”. 

Aankomende periode helaas geen Haagse evenementen zoals we ze gewend zijn, maar achter de schermen wordt er hard gewerkt om, in eventueel aangepaste versie, iets door te laten gaan, zo ook de Haagse ondernemer Peter Boelhouwer van DB Evenementen.

Veiligheid

Peter organiseert en produceert meerdere bekende evenementen in de stad. Onder andere foodfestival VISSCH, Sail op Scheveningen, Prinsjesdag en Vlaggetjesdag. “Nu zijn we vooral bezig met het schrijven van veiligheidsplannen en kijken naar hoe we de publiekstromen zo goed mogelijk kunnen begeleiden.”

‘6000 haringen voor een verzorgingstehuis’

Voor aankomend Vlaggetjesdag, dat 12 tot 14 juni plaatsvindt, is Peter met het bestuur en vrijwilligers bezig met het organiseren van een alternatief festival. ‘’Er komt een plan C aan, want helemaal niets doen is zonde. Er is een budget om iets te organiseren, nu moeten we kijken hoe we dit geld gaan uitgeven. We kunnen bijvoorbeeld via sociale media mensen toch het gevoel geven dat ze erbij zijn. In ieder geval brengen we ruim 6000 haringen langs bij een verzorgingstehuis en gaan we iets organiseren voor de kinderen. Komende weken zal het programma meer gevuld worden.’’

Royal Christmas Fair

Ook na 1 september zullen niet gelijk alle festivals doorgaan. Voor een langere tijd blijven er maatregelen gelden voor grote groepen. ‘’Ik probeer al vooruit te denken voor alle festivals in het tweede half jaar en volgend jaar. Voor de Royal Christmas Fair ben ik aan het onderzoeken of we door middel van technische toepassingen het festival door kunnen laten gaan, met afstand van elkaar. Het is een drukbezocht evenement in de decemberperiode, dus dit wordt nog een uitdaging.’’

Festivals 2021

Welke festivals er volgend jaar wel door kunnen gaan weten we niet. Want vaak is de organisatie al een jaar van te voren bezig, en dat is nu lastig . ‘’Het is nog allemaal erg onduidelijk. Het is moeilijk om artiesten vast te leggen en om sponsoren te vinden. Je wil natuurlijk wel je afspraken nakomen. Ik denk dat we dit allemaal even de tijd moeten geven en moeten kijken hoe het gaat lopen, met de week kan alles namelijk veranderen”, zegt Peter.

“Geef jezelf ook de tijd, maar zit niet stil. Er zijn genoeg andere manieren en oplossingen. Dat is het bijzondere aan deze tijd. Het brengt veel onzekerheid met zich mee, maar het geeft ook nieuwe kansen. Iedereen is nu gedreven om, na alle annuleringen van aankomend festivalseizoen, volgende edities extra speciaal te maken.”

Lees ook:

Vlaggetjesdag 2018

In 2020 geen traditionele Vlaggetjesdag maar wel Nieuwe Haring

Hier leven Scheveningers het hele jaar naartoe: Vlaggetjesdag. Op die dag vieren we de Nieuwe Haring...

Goed nieuws: De klok klinkt tóch tijdens Dodenherdenking op de Waalsdorpervlakte

Dit jaar zou het de eerste keer zijn dat de klokken tijdens de dodenherdenking op 4 mei stil zouden ...

adv.