Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Sam van Benoah Barbers wil wel 100 barbershops openen

Aangeboden door Treatwell 11 oktober 2019

Aan het chique Noordeinde in Den Haag timmert Sam Aydani (28) hard aan de weg om zijn kappersimperium uit te breiden. Benoah Barbers, op nummer 51, is een van de vier barbershops van deze jonge ondernemer en als het aan hem ligt volgen er heel veel meer. “Ik gun al mijn medewerkers een eigen vestiging.”

Sam is al van jongs af aan druk in het kappersvak, maar dat was eigenlijk een verrassende keuze. “Ik kom van een Perzische familie van doktoren en tandartsen, dus ook ik ging studeren, maar werd uitgeloot voor tandheelkunde. Toen mijn oom me zei dat ik moest gaan voor mijn dromen heb ik naar hem geluisterd en volgde een particuliere kappersopleiding.

Kappersvak

“Ik ben nu eenmaal graag actief bezig. De opleiding aan het Imko College ging me zo goed af en het kappersvak lag me ook zo goed dat ik na 8 maanden al ingezet werd als leraar op dezelfde opleiding.” Vervolgens kwam de ondernemer in Sam naar boven. “Op mijn stage werd mij flink wat discipline bijgebracht. Ik had €1.500,- gespaard (voor 3 maanden huur van een salon), kocht een stoel en een spiegel bij Ikea en werd ondernemer in het kappersvak.”

Benoah Barbers

Inmiddels is dat alweer 10 jaar geleden. Sam zette eerder al een succesvolle kappersketen met 10 kapsalons op en verkocht deze. Nu werkt hij hard aan zijn nieuwe keten: Benoah Barbers. “Met Benoah ben ik tweeënhalf jaar geleden gestart. Ik wil me onderscheiden met deze barbershops. Er is een bepaalde doelgroep, waaronder ambassadeurs, die hier graag komt en dat ze komen heeft niet alleen met het knippen te maken. De service, een schone, mooie zaak en de regel ‘afspraak is afspraak’, staan hier op nummer één.”

Bij Benoah Barbers is er ruimte voor zowel dames als heren en naast knippen doen ze ook schoonheidsbehandelingen. “We hebben een grote vast klantenkring, daar ligt bij ons ook echt de focus want een sterk fundament voor mijn eigen zaak zijn de bestaande klanten. Door de samenwerking met Treatwell hebben onze salons een erg goede zichtbaarheid en zijn wij ook voor nieuwe klanten goed te vinden.”

Talent

“Ik ben altijd op zoek naar nieuwe mensen voor ik de barbershop. Ik hou van mensen die graag willen leren, je bent namelijk nooit uitgeleerd. Ook ik niet. Ik deel erg graag mijn kennis en begeleid de talenten en trek ze mee omhoog. Mensen die willen groeien, zonder hoge dunk maar met passie, dat is waar ik van hou. Je hoeft niet aan te kloppen als je niet weet wat je wilt, haha.

De bedoeling is om iedereen die ik aanneem uiteindelijk een eigen Benoah Barbers te kunnen laten leiden. Binnen 5 jaar denk ik zeker 50 filialen te hebben en uiteindelijk 100. In binnen- en buitenland. Veel mensen zeggen dat dat ambitieus is, maar 10 is ook gelukt. Het enige wat ik nodig heb is de juiste mensen.”


Meer over Benoah Barbers ontdekken?

Benoah Barbers kappers

Gesloten11:00 - 17:00

Noordeinde 51, Den Haag

Bekijk meer:kappers

adv.