Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Sabine maakt zeemeerminstaarten en wij zijn allemaal jaloers

Door Alice van der Laan 1 november 2019

‘Dat is mijn wens, net als een mens.. Bij hem te zííííjn!’ Sabine uit Den Haag doet waar wij vroeger allemaal van droomden: Ze verkoopt zeemeerminstaarten in alle kleuren van de regenboog. ”Toen mijn dochter en ik voor het eerst iemand met een zeemeerminstaart zagen zwemmen in het buitenland dachten we meteen: dit moeten wij óók hebben.”

Klein probleem: er werden in 2015 helemaal geen zeemeerminstaarten verkocht in Nederland. ”In Amerika was het heel normaal, in Nederland nog niet. Uiteindelijk hebben we via een buitenlandse website een zeemeerminstaart gekocht. Wij helemaal blij, maar na één keer zwemmen lieten alle glitters los en was de vin kapot.”

Sabine van NoordZeemeermin | Beeld: indebuurt Den Haag

NoordZeemeermin

”Ik ben me toen gaan verdiepen in de zeemeerminstaarten en uiteindelijk heb ik een goede leverancier gevonden. In 2016 ben ik gestart met mijn bedrijf ‘NoordZeemeermin.’ Ik verkoop zeemeerminstaarten en zeemeerminpakjes voor jong en oud. Ze zijn verkrijgbaar in alle kleuren.” Inmiddels is zeemeerminzwemmen helemaal niet bijzonder meer in Nederland. In bijna alle zwembaden worden zeemeerminzwemlessen gegeven voor kinderen.

Zwemfeestjes

Sabine heeft ook zelf wel eens met een zeemeerminstaart gezwommen. ”Ik heb een zeemeerminworkshop gevolgd en die was behoorlijk pittig, maar kinderen hebben het heel snel door. Het gaat bijna vanzelf.” Ook de reacties van omstanders zijn leuk volgens Sabine. ”Mensen kijken eerst van ‘huh’ wat is dat nou? En dan komen ze al gauw enthousiast naar je toe om te vragen hoe ze ook aan zo’n staart kunnen komen.”

Who’s next?

Ken jij een ondernemer met een goed verhaal? Of ben je zelf ondernemer en wil je je verhaal kwijt? Zoals Michael van cocktailbar Five Points? Dan mag je ons altijd tippen via [email protected].

Lees ook

Sam van Benoah Barbers wil wel 100 barbershops openen

Aan het chique Noordeinde in Den Haag timmert Sam Aydani (28) hard aan de weg om zijn kappersimperiu...

6 Jaar ’t Achterom: ‘Hier dansen hetero’s en homo’s samen op de bar’

't Achterom, de eerste eigenaresse, Margriet van 60+, had niet door waarom die naam zo dubbelzinnig ...

adv.