Renée is een digital nomad: ‘Ik ben benieuwd hoe lang ik deze grap volhoud’

Door Alice van der Laan 18 januari 2019

Renée van Holsteijn (30) werd door Facebook gevraagd om te helpen met digitale problemen. Ze vloog naar het hoofdkantoor in Singapore en sindsdien reist ze, met haar laptop onder haar arm, heel de wereld over.

Leuk toch, als je je werk overal mee naartoe kan nemen? ”Het is echt niet altijd makkelijk hoor” vertelt Renée. ”Als ik even naar de wc moet, moet ik al die spullen weer mee sjouwen.” We lachen. We zitten eindelijk tegenover elkaar in een koffiebar in Den Haag. De afspraak hebben we vier keer moeten verzetten omdat Renée binnen een periode van 2 maanden in Beirut, Bari en Lissabon zat. Volgende week vliegt ze naar Bali.

Workplace

Hoe word je een Digital Nomad? Raak door een reorganisatie je baan kwijt. Schrijf tips voor het gebruiken van Workplace (social intranet voor bedrijven – onderdeel van Facebook) op een openbaar platform. Wees daar zo goed in dat Facebook je uitnodigt om over jouw ervaringen met het platform te komen praten.

Zo ging het in grote lijnen voor Renée. Na haar gesprek met Facebook werd zij aan bedrijven gekoppeld die hulp konden gebruiken met de implementatie van Workplace. Haar eerste ‘klant’ zat in Australië.

View this post on Instagram

@rrenee.nl helpt organisaties met het opzetten en versterken van hun community. Dat doet ze met passie, en eigenlijk deed ze dat altijd al, ook offline. "Met een sociale insteek, creativiteit en nieuwsgierigheid kun je veel mooie dingen op het web voor elkaar krijgen." Organisaties zijn zich vaak bewust van de potentie van hun interne of externe community, maar weten vaak niet waar te beginnen. Renée helpt hen dan op weg. Een paar maanden per jaar trekt Renée naar Bali om zich daar op te laden door de rust en de mooie omgeving. Maak kennis met Renée: link in bio. #community #communities #content #communitymanagement #mensenverbinden #gemenedeler #datdoetrenee #somsvanuitbali #bali #kickbox #passie #bbloom #onlinecommunicatie

A post shared by B.Bloom (@bbloom_nl) on

Onzekerheid

Hoe is het om als ‘Digital Nomad’ de wereld over te reizen? ”Je moet tegen onzekerheid kunnen. Soms heb ik geen werk.” Is het niet eenzaam? Juist niet, vertelt Renée. ”Ik vroeg een keer bij de bakker in Italië waar ik het beste kon eten ’s avonds. Zegt dat meisje achter de balie: nou ik weet wel een leuke plek. En ze vraagt of ik met haar wil eten. Vervolgens kom ik in een slagerij terecht die ’s avonds werd omgetoverd tot restaurant. Super gaaf was dat en dat had ik anders nooit gezien.”

Toen vroeg ze of ik met haar wilde dineren en ik kwam terecht in een slagerij

Maar het is niet altijd feest, vertelt Renée. ”Toen ik in Lissabon en Bari zat, regende het de hele dag. Daarbij ben ik ook gewoon aan het werk. Mensen denken dat ik de hele dag aan het feesten ben maar mijn weekend begint ook gewoon vrijdag om 17.00 uur.”

Genieten

Renée bekostigt haar trips allemaal zelf. Zodra ze een een ticket voor een leuke prijs voorbij ziet komen gaat ze. Ze slaapt dan bij vrienden, doet aan woningruil of slaapt in een AIRBNnB. ”Ik neem het er lekker van zolang het nog kan en pak alles aan wat op mijn pad komt. Ik ben benieuwd hoe lang ik deze grap nog volhoud, haha!”

Who’s next?

Ken jij een ondernemer met een goed verhaal? Of ben je zelf ondernemer en wil je je verhaal kwijt? Zoals Jerry van Rottgering Makelaars. Dan mag je ons altijd tippen via [email protected].

Lees óók:

Interview met de Haagse Marian Koek: ‘Ik ben een boeddhistische accountant’

Van administraties en vrouwelijke ondernemers coachen tot boeken schrijven en boeddhist zijn. Volgen...

adv.