Psst.. Ken je dit ‘geheime’ designwinkeltje aan het Noordeinde al?

Door Joyce Hoogland 15 februari 2019

Wij liepen deze week over het Noordeinde in Den Haag en het viel ons op dat we ineens van nummer 57 naar 67 gingen. Daar tussen is een steegje met kleurrijke bloemen. Aan het eind van dat steegje vinden we Couqou, een winkel met handgemaakte meubels, kleding, tassen en sieraden.

Eigenaresse Jacqueline van der Bent zit achter haar naaimachine wanneer we de winkel binnenstappen. Achter haar, een stelling met bijzondere kasten en kleurrijke lampen. Ze is net bezig met een lampenkapje.

Design

Jacqueline heeft in haar leven heel wat baantjes gehad. Zo werkte  bijvoorbeeld de autobranche, toerisme en textiel. Ook heeft ze tijdje een kledingwinkel gehad. “Kleding inkopen en verkopen vind ik erg leuk. Vooral het zelf uitzoeken”, zegt Jacqueline.

Haar man is meubelmaker. “Niek werkte altijd in opdracht maar wilde ook graag zelf meubels ontwerpen. En zo kwamen we met het idee om een winkel te beginnen waar we zijn meubels kunnen verkopen én waar ik kleding kan verkopen.”

Het stel stuitte op het bijzondere pandje aan het Noordeinde, een voormalig koetshuis. “Het was perfect, máár wel helemaal vervallen. Niek is er 9 maanden mee bezig geweest.” En nu is het een heel gezellig winkeltje.

Steegje

Wij kenden dit straatje niet en kregen het gevoel iets bijzonders aan te treffen. “Dat was in het begin wel spannend. Kunnen mensen ons straks wel vinden? Maar shoppers van het Noordeinde ontdekken graag iets nieuws. Daarbij kleden we het steegje in de zomer altijd gezellig aan met leuke bloemen en in de winter met gezellige lampjes. Het is daardoor zelfs een bekend selfie plekje”, zegt de eigenaresse lachend.

Vreemde combinatie

In de winkel liggen schattige oorbellen waar volgens de eigenaresse vooral jonge meiden op af komen. De sieraden komen uit Parijs en je zal ze hier niet snel in een andere winkel tegenkomen. Dat klinkt misschien duur, maar je kunt al een paar oorbellen kopen voor €19,-

Verder staan er een paar rekken met kleding en tassen. Wanneer je verder loopt in de winkel kom je bij de meubels van Niek. Lampen met veren kappen, een tafel met blad van beton-cire en kussens met bijzondere designs die Jacqueline allemaal zelf ontwerpt. Een vreemde combinatie?

“We wilden graag allebei ons ding doen en daarbij de winkel laagdrempelig houden. Je loopt sneller een kledingwinkel binnen dan een meubelzaak.”

Het populairst zijn de eettafels met een betonnen of houtenblad. “Ik adviseer klanten wel altijd heel goed na te denken over wat ze willen. Want met een mooi meubelstuk wil je lang doen, je gaat er mee leven.”

De meeste klanten zijn expats en toeristen waardoor de meubels van Couqou niet alleen in Den Haag te vinden zijn. “We hebben wel eens klanten uit New Zeeland en Canada gehad.” Wij zouden niet zo snel op vakantie een meubelstuk kopen, maar volgens Jacquline is dat juist leuk om te doen. “Het gaat natuurlijk om de hele belevenis. Dat ene meubelstuk doet je dan denken aan dit winkeltje in Den Haag waar het zo gezellig is ;)”

adv.