Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Poush: Een pareltje aan de Frederik Hendriklaan

Door Martine Linnemeijer - Chambone 7 februari 2018

Natuurlijk zijn we er allang geweest toen Poush (uitspraak: Poesj) nog een pop-up store was op de Fred. Maar nu ze definitief blijven, in een ander pand aan de Frederik Hendriklaan, was het hoog tijd voor een gesprek met een van de oprichtsters. Vast een waarschuwing als je er binnenloopt: Je. Wordt. Hebberig.

In 2014 kwam een droom uit voor de nichtjes Wendy, Henriette en Guusje; samen richtten ze familiebedrijf Poush op. Een shop-in-shop concept waar kleine ondernemers, designers en start-ups een eigen plekje krijgen om hun producten te verkopen en ervaring op te doen binnen retail. Na de opening van de eerste winkel in Noordwijk in maart 2015, volgde Wassenaar al snel. En nu dus de Frederik Hendriklaan in Den Haag en straks ook nog een vestiging in Katwijk.

Guusje (een van de oprichtsters van Poush)

“Het succes van ons concept is de krachtenbundeling” vertelt mede-oprichtster Guusje Marks. ” We doen dit echt samen met de ondernemers. Zij hebben prachtige producten, met een mooi verhaal en wij kennen het retaillandschap inmiddels op ons duimpje. Vooral op gevoel hoor. We weten vaak instinctief of een nieuw merk gaat werken bij ons en zo kiezen we ook de winkellocaties. Voelt het goed? Let’s go!”

‘Het succes van ons concept is de krachtenbundeling. We doen dit echt samen met de ondernemers.’

“We werken alleen samen met Nederlandse ontwerpers en het moet zeker niet overal al liggen. We willen graag fris en vernieuwend zijn.” Bij binnenkomst voel je al direct de fijne sfeer die de dames hebben gecreëerd. Designer Laura Slot van Milou Studio vult net haar oorbellen aan: “Het is superfijn samenwerken met Poush, het is echt iets dat we met elkaar doen. Als iemand in de winkel opzoek is naar bijzondere rode oorbellen dan belt Guusje me gewoon even en hup het is al geregeld. Het contact is heel prettig en persoonlijk, tussen de dames van Poush en de ondernemers maar ook met de klanten. Dat is uniek.”

Locatie Fredrik Hendriklaan

“In de tijdelijke locatie voelden we al direct, hier werkt het concept goed. Het is altijd druk geweest en de reacties waren zo overweldigend positief. Met kerst stond het rijen dik, we waren ge-bro-ken. Maar daar doe je het wel voor! Dus toen de kans er kwam met dit pand hebben we geen moment getwijfeld.”

We lopen nog een rondje door de winkel en voor we het weten, ligt de toonbank vol. Met een tas vol happiness lopen we naar buiten. Wat een pareltje op de Fred…. we’ll be back! <3


Meer over Poush Concept ontdekken?

Poush Concept conceptstores

Vandaag gesloten

Frederik Hendriklaan 245, Den Haag

Bekijk meer:conceptstores

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

adv.