Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Peter van Doppio Espressobar: ‘Gasten vinden dit de lekkerste koffie van Den Haag’

Aangeboden door Doppio Espresso Den Haag 1 maart 2019

Peter Koerten van Doppio Espressobar aan de Frederik Hendriklaan werkte als accountmanager bij een verzekeringsmaatschappij voordat hij drie jaar geleden zijn eigen koffiebar opende. ”Ik zit eindelijk op mijn plek.”

Een lekker bakkie, voor de één is het een manier om de dag goed te beginnen, voor de ander is het een manier van leven. Peter was altijd al gek van koffie, en heeft er nu zijn werk van gemaakt.

Van bes tot boon

”Als Barista ben je eigenlijk een soort koffie sommelier. Er zijn zoveel verschillende soorten bonen en je kan zoveel veranderen aan de smaak door het proces”, vertelt Peter. Het is duidelijk, Peter is hier helemaal weg van. Sinds drie jaar heeft hij zijn eigen vestiging Doppio Espresso aan de Frederik Hendriklaan. Een gezellig zaakje met de échte Italiaanse sfeer en prijswinnende koffie.

Verkeerde beroep

Peter heeft niet altijd in de horeca gewerkt. ”Ik werkte als accountmanager bij een verzekeringsmaatschappij. Mijn eerste ervaring met Doppio was toen ik daar langsging om hen te adviseren over verzekeringen. Ik kwam thuis en zei tegen mijn vrouw dat ik het zo’n leuke zaak vond. Als ik ooit de kans zou krijgen, zou ik graag zo’n zaak willen openen. ”

Die kans kwam er, drie jaar geleden. ”Ik kon mijn eigen Doppio Espressobar openen. Op dat moment hield ik een lekkere-koffie-lijst bij zodat ik wist waar de koffie van klanten lekker was en waar niet. Dus het was ook wel tijd voor een ander beroep, haha!”

Passie

En, hoe is het nu als horeca-ondernemer? ”Ik vind het super leuk. Koffie maakt mensen blij en brengt mensen samen. Daarbij is de Frederik Hendriklaan echt een super leuke straat. En, hoe langer ik hier zit, hoe beter de band is die ik met mensen opbouw. Je maakt verschillende fases in mensenlevens mee. Één vaste gast kwam hier eerst met een grote buik, nu met de kinderwagen. Daarnaast maak je feestje en gezellige lunches mee. Het is gewoon ontzettend leuk. Ik ben blij dat ik deze stap gemaakt heb.”Meer over Doppio Espresso Den Haag ontdekken?

Doppio Espresso Den Haag

koffiebars

Gesloten08:00 - 17:30

Frederik Hendriklaan 137, Den Haag

Bekijk meer:koffiebars

adv.