Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Patrick zette zonder eigen geld ‘Gastropub Van Kinsbergen’ op

Door Allan Vos 2 augustus 2019

Ze bestaan deze maand exact één jaar en dat wordt gevierd. Bas Kokshoorn, Patrick van Aller en Lara van Aller, eigenaren van Gastropub Van Kinsbergen aan het Prins Hendrikplein, geven zichzelf een brouwerij mét een eigen bier cadeau. Maar hoe is Van Kinsbergen in zo’n korte tijd zo gegroeid?

“Als kind woonde ik in een hotel aan het Stationsplein,” vertelt Patrick enthousiast. “Ik was eigenlijk een soort kleine Ludo Sanders, met als verschil dat het hotel van mijn ouders was en we daar woonden omdat mijn ouders daar werkten. Het was dus eigenlijk logisch dat ik de Hotelschool ging doen.”

Samenwerken

Patrick maakte na de Middelbare Hotelschool zijn HBO niet af, maar rolde toch de horeca in. “Ik heb op veel verschillende plekken gewerkt. In Voorburg en Leidschendam (hier werkten Bas en Patrick eerder samen) en later in Den Haag. Lara en ik leerden elkaar kennen in Café restaurant Rootz waar we samen werkten. Dat deden we met veel plezier maar toen Lara en ik kinderen kregen was het lastig werken voor een baas. We wilden zelf kunnen beslissen dus was de conclusie om dan maar eigen baas te worden en Bas haakte aan bij die plannen.”

Samen gingen ze op zoek naar een perfecte locatie om zelf ‘iets’ te beginnen. “We bedachten dat we een centrum wilden zijn voor een buurt. Een echt hart. Dat mis je soms in een wijk.”

Zonder eigen geld

”Toen we hoorden dat de Pastakantine aan het Prins Hendrikplein te koop stond hebben we meteen een makelaar opgezocht. We hadden zelf amper geld, maar we overtuigden de leveranciers met een soort crowdfunding-constructie en samen is het gelukt om Van Kinsbergen op te richten.

Foto: Van Kinsbergen

We hebben toen 2,5 maand verbouwd en de zaak ingericht met meubelen gemaakt in Den Haag. Zo is de grote leestafel bijvoorbeeld in De Besturing gemaakt van een boom uit het Haagse bos. Gaaf hè? Inmiddels zijn we een jaar verder en loopt de zaak geweldig. We zijn de centrale plek geworden die we willen zijn. We horen echt bij de buurt.”

Meer zaken

Plannen voor de toekomst zijn er genoeg volgens Patrick. “Het plan voor de brouwerij was er ook dik een jaar geleden al, maar de prioriteit lag eerst op het restaurant. Ook moesten we flink lang wachten op vergunningen, maar nu kun je de eerste biertjes proeven bij ons. Het is de bedoeling om uit te breiden naar 5 bieren. We willen in elke zaak iets unieks doen.”

Dat betekent dus dat er meer zaken komen? “We willen eerst laten zien dat we op deze locatie geen eendagsvlieg zijn, maar we kijken al weer verder. We willen gebouwen op bijzondere plekken nieuw leven inblazen en een buurt weer aantrekkelijk maken. Vijf zaken in vijf verschillende buurten lijkt me geweldig, dan kan ik van locatie naar locatie op de fiets.”

Who’s next?

Ken jij een ondernemer met een goed verhaal? Of ben je zelf ondernemer en wil je je verhaal kwijt? Zoals Liane en Rick van Dierckx en Dierckx? Dan mag je ons altijd tippen via [email protected].

Lees ook:

Hier opent binnenkort een nieuwe Lidl supermarkt

De binnenstad van Den Haag krijgt er een hoop nieuwe winkels bij de komende tijd. Maar vooral de kom...

Belangrijk: dit betekenen die witte ribbels op de stoep

Tja, de een zal dit artikel met frustratie hebben aangeklikt 'Dat weten we toch al lang.' Maar wat d...

Bella ciao: Den Haag speelt een rol in het nieuwe seizoen van La Casa de Papel

Ben je fan van de populaire Netflix-serie La Casa de Papel en ook van Den Haag? Dan heb je vast het ...

Schattige Skype is pas twee jaar en zoekt een nieuw baasje

Terwijl buiten de temperatuur steeg en steeg, stijgt bij het Haags Dierencentrum het aantal leuke en...

Meer over Van Kinsbergen ontdekken?

Van Kinsbergen restaurants en horeca

Geopend09:00 - 18:00

Prins Hendrikplein 15, Den Haag

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.