Op Kijkduin is het nieuwe pannenkoekenhuis geopend en zo ziet het eruit

Foto indebuurt

Jaren zat er op de oude boulevard van Kijkduin een pannenkoekenhuis. Al een paar jaar voor de make-over is die gesloten. Robert de Lange en Ronald Janse pakten hun kans om een nieuwe pannenkoekenrestaurant te openen. Wij nemen graag even een kijkje.

Robert en Ronald zijn geen onbekenden op Kijkduin. Ronald heeft al jaren de frietzaken in de rondjes op de boulevard en Robert werkte onder andere bij café Brueghels. “Ik ben opgegroeid op Kijkduin en ben al meer dan 20 jaar bevriend met Ronald.”

Piratenschip

Het pannenkoekenhuis is het eerste restaurant op de nieuwe boulevard, de anderen waaronder Pavarotti volgen later deze zomer. Voor het pannenkoekenhuis word je begroet door een piraat en binnen loop je over een loopbrug zo het piratenschip in. Het thema is tot in de details in het restaurant verwerkt.

Tekst gaat verder onder de foto’s >>>

Op de pvc vloer zien we een uniek ontworpen afbeelding. Het is de bodem van het schip. We zien niet alleen houten planken, maar tussen de kieren door ook een schatkist, er liggen touwen en we zien een schatkaart. Ook lopen er ratten (geen echte natuurlijk). Boven de tafels ligt een piraat te slapen in de touwen en naast de familietafel staan de kanonnen al klaar. Zelfs de toiletten zijn helemaal in stijl van het thema. Dankzij de leren stoelen en bankjes in beige en blauw heeft het ook nog eens een chique uitstraling.

Tekst gaat verder onder de foto’s >>>

“We hebben alles zelf bedacht en veel zelf gedaan. We wilden daarbij buiten (zon, strand en zee) naar binnen halen. Vanuit de zaak zie je zo de zee. Het is echt alsof je op een boot zit”, vertelt Robert.

Pannenkoekenhuis Kijkduin

Op nieuw Kijkduin wordt niet meer gewerkt met gas. Dat is voor een pannenkoekenrestaurant nog wel een uitdaging. “Een pannenkoek op inductie bakken is lastig en je kunt dan niet een pannenkoek in de lucht gooien want zodra de pan van het vuur is, koelt die af.” Sinds 2016 doet Robert onderzoek naar de beste manier om te bakken in zijn restaurant. “Ik ben bij veel andere restauranteigenaren langs geweest. Die allemaal erg vriendelijk waren. De keuken lieten zien en met me mee wilde denken.”

Lees verder onder de foto’s >>>

Uiteindelijk is er een rond apparaat gekomen met daarop tien kookplaten. “De temperatuur is altijd hetzelfde. Daarbij draaien de pannenkoeken ook nog eens door een infraroodverwarmer. Buiten dat dit voor ons de beste pannenkoeken maakt, kunnen klanten zo nog steeds meekijken. Een kijkje in de keuken is toch voor iedereen leuk.”

Pannenkoek of steppegras?

Op het menu staan heel wat verschillende pannenkoeken waarbij de pannenkoek met kip, geitenkaas en cashewnoten volgens Robert een echte aanrader is. Ze willen met het menu met het seizoen meegaan dus, fruitiger in de zomer en in de winter stoofvlees. Verder staan er onder andere broodjes, soep en taartjes op de kaart.

“Voor de mensen die niet zo van pannenkoeken houden hebben we steppegras. Die naam mag niet iedereen gebruiken, daar moet je een licentie voor hebben. Het gerecht komt uit België is hier boven de rivieren niet zo bekend. Steppegras is naar je eten toe graven. Eerst ligt er bijvoorbeeld stoofvlees op je bord en daaroverheen gaat een kilo aardappelen in de vorm van hele dunne frietjes. Een kilo voor het bakken dan, dus er blijft zo’n zeven ons over. Wij gebruiken minder aardappelen in ons gerecht, want in de randstad zijn we niet zulke aardappeleters.”

Pannenkoekhuis Kijkduin is vanaf 10 uur geopend. Rond het middaguur staat het terras in de zon. De keuken sluit om 21.00 uur. Als er nog mensen lekker aan een drankje zitten, dan blijven ze gewoon voor je open. Door het vrije uitzicht zit je hier namelijk tot zonsondergang in de zon.

Lees ook…

 • Wil jij een 'Nieuw in Den Haag' alert ontvangen?
  Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Den Haag.

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Yvonne is directeur van Des Indes: ‘In het hotel zie je mijn ‘female touch’ terug’”

Yvonne is directeur van Des Indes: ‘In het hotel zie je mijn ‘female touch’ terug’

Ga naar “Café-eigenaar Marius doneert deel van WK-omzet aan het goede doel: ‘Het klopt niet wat daar gebeurt’”

Café-eigenaar Marius doneert deel van WK-omzet aan het goede doel: ‘Het klopt niet wat daar gebeurt’

Ga naar “Bij het Upside café in Den Haag werken mensen met een beperking: ‘Hier zie je geen ochtendhumeuren’”

Bij het Upside café in Den Haag werken mensen met een beperking: ‘Hier zie je geen ochtendhumeuren’

Aangeboden door Qredits

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “op alles van Leifheit”

op alles van Leifheit

 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Lamswollen sloffen vanaf € 22,99”

Lamswollen sloffen vanaf € 22,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “True Spirit gebreide tuniek** € 14,99”

True Spirit gebreide tuniek** € 14,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Blond Amsterdam Holland Glorie servies van € 9,95 voor € 7,46”

Blond Amsterdam Holland Glorie servies van € 9,95 voor € 7,46

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 4 december 2022

Vacatures

Ga naar “Medewerker Servicedesk – Kessler Stichting”

Medewerker Servicedesk – Kessler Stichting

 • Kessler Stichting
 • Parttime

Agenda

Ga naar “Kennismaken met de Volksuniversiteit Den Haag”

Kennismaken met de Volksuniversiteit Den Haag

 • Volksuniversiteit Den Haag
 • Van 12 dec t/m 15 dec
volksuni Den Haagvolksuni Den Haag

Topper

Ga naar “Kerstmarkt in Den Haag: Royal Christmas Fair”

Kerstmarkt in Den Haag: Royal Christmas Fair

 • Van 8 dec t/m 23 dec
Ga naar “Honderdduizend bomen”

Honderdduizend bomen

 • Atrium, City Hall
 • T/m 16 dec