Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ondernemen in coronatijd: Rami maakt nu brood in plaats van reclamefolders

Aangeboden door Gemeente Den Haag 8 januari 2021

Stel, je hebt een bedrijf dat jarenlang lekker liep maar mede door corona ten onder gaat. Hoppa, gewoon je onderneming helemaal omgooien naar iets nieuws. Althans, dat is wat Rami El Najjar deed. Hij heeft een productiebedrijf voor reclamefolders maar zijn toekomst bestaat uit.. brood bakken!

Dat bedoelen we niet letterlijk, want Rami gaat niet zelf zijn handen in het deeg zetten. Zijn bedrijf Reclameverspreidingen Haaglanden wordt een industrieel productiebedrijf voor Arabisch brood. “Omdat ikzelf van Arabische afkomst ben én weet dat er steeds meer van dit brood in Nederland wordt gegeten. We hebben flink nagedacht en we denken dat dit een succes gaat worden.”

Moeilijk

“Natuurlijk heb ik het even moeilijk gehad”, vervolgt Rami. “Corona was de finale klap voor Reclameverspreidingen Haaglanden. Maar ik denk liever in oplossingen dan in problemen, dus het idee van een industriële bakkerij kwam al snel”, vertelt Rami.

Zo’n bedrijfstransformatie brengt een hoop vragen met zich mee. Van het aanvragen van vergunningen tot het zoeken van nieuw personeel. Rami wendde zich tot het Ondernemersportaal van gemeente Den Haag, en daar is ‘ie tot de dag van vandaag blij mee.

Verstand van zaken

Rami: “De medewerkers van het Ondernemersportaal hebben echt verstand van zaken en denken met je mee. Ik ben vanaf het begin af aan zeer goed geholpen. Bij het aanvragen voor een bepaalde vergunning weten ze direct bij wie je moet zijn. Ik heb een hoop tijd en energie bespaard door het Ondernemersportaal te benaderen.”

De medewerkers van het Ondernemersportaal hebben Rami zelfs geholpen aan nieuw personeel. “Ik zocht deegmakers, en ze gaven me direct het nummer van een aantal deskundigen op dat gebied. Daar zijn we nu succesvol mee in gesprek”, vertelt hij.

Zelf hulp nodig?

Rami is ontzettend blij met de hulp die hij tot nu toe van het Ondernemersportaal heeft gehad. “Je krijgt gewoon snel antwoord op al je vragen. En de pro-actieve houding van de medewerkers vind ik echt heel fijn.”

Heb je zelf ook vragen over je onderneming of loop je tegen problemen aan? Je kunt als Haagse ondernemer gratis terecht terecht bij het Ondernemersportaal voor advies over regels, vergunningen en procedures van de gemeente. 


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Gemeente Den Haag. Meer over Gemeente Den Haag ontdekken?

Gemeente Den Haag

Spui 70, Den Haag

adv.