Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Olivia bedacht hippe regenbroeken: ‘Gewone regenbroeken zien er écht niet uit’

Door Allan Vos 20 maart 2020

We hebben ze deze week even niet nodig, maar er zijn toch flink wat dagen dat we een regenbroek goed kunnen gebruiken. Volgens Olivia Schreiner (59) waren ze allemaal alleen zo saai, dus begon ze haar eigen modieuze regenbroekenmerk.

De in Wassenaar geboren Olivia woont inmiddels al weer 10 jaar in Den Haag. “Ik kom helemaal niet uit de mode hoor”, legt ze uit. “Ik ben eigenlijk doktersassistente, maar zo’n drie jaar terug kwam ik op het idee, want zeg nou eerlijk, een regenbroek, dat ziet er niet uit.”

Pasvorm

“Waarom zijn regenbroeken altijd zo lelijk, stom en vormeloos?’ vroeg ik mijzelf af. Toen ben ik in contact gekomen met Eva Kann die voor onder andere O’Neill heeft gewerkt en zo zijn we samen gaan kijken naar een betere pasvorm, functionaliteit en leuke prints. Alles dat ik miste bij een regenbroek.”

‘Waarom zijn regenbroeken altijd zo lelijk, stom en vormeloos?’

Eva bedacht de merknaam LQSL. “Om regen een beter imago te geven. Het is een afkorting van Liquid Sunlight. En Eva hielp mij vervolgens bij het vinden van een producent. Want veel fabrieken willen alleen maar heel grote aantallen maken, maar dat is als beginnend merk natuurlijk niet te doen.

Daarnaast was het echt een must om goed bezig te zijn voor het milieu, dus zijn de regenbroeken van LQSL voor 45% gemaakt van gerecyclede petflessen. We hebben nu 7 verschillende prints, 7 maten en 2 lengtematen”, zegt Olivia trots.

In de winkel

Maar met alleen een goede pasvorm en mooie prints was Olivia nog niet klaar. “Verkopen gaat gelukkig de goede kant op. De webshop is nu een halfjaar online en we liggen al in verschillende winkels zoals Dekker Sport en People in Public. Blijkbaar zijn golfers grote fans.

Maar ook voor op de fiets en scooter zijn ze super. Je loopt nu niet meer voor gek en dat is -naast dat de broek gewoon heel goed tegen de regen beschermt- toch het belangrijkste.”


Meer over Dekker Sport ontdekken?

Dekker Sport sportwinkels

Geopend09:00 - 17:00

Javastraat 39, Den Haag

Bekijk meer:sportwinkels

Meer over People in Public ontdekken?

People in Public kledingwinkels

Geopend09:30 - 17:00

Frederik hendriklaan 195, Den Haag

Bekijk meer:kledingwinkels

adv.